Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / El Consell General / Òrgans i procediments del Consell General / Execució pressupostària

Execució pressupostària

Per tal d’assegurar la independència funcional d’un Parlament és imprescindible que aquest compti amb l’autonomia necessària a nivell normatiu, financer, organitzatiu i administratiu, per exercir la potestat que li atorga la Constitució sense cap mena d’intervencionisme governamental. Pel que respecta a l’autonomia financera és important recordar que aquesta s'estén també a la gestió i liquidació del pressupost aprovat, així com al control d'execució del mateix.

La Constitució del Principat d’Andorra deixa ben clar que el Consell General és el qui fixa el seu propi pressupost. L'elaboració, la gestió i la liquidació del pressupost del Consell General és competència de la Sindicatura.

Pel que fa a l’elaboració del pressupost del Consell General, alhora que la Sindicatura elabora el projecte de pressupost per al pròxim exercici, també es tramet un esborrany a la Junta de Presidents, per tal de conèixer la seva opinió sobre les assignacions o subvencions que han de rebre els diferents grups parlamentaris durant aquell període.

Una vegada escoltada la Junta de Presidents, la Sindicatura aprova el projecte de pressupost i incorpora dins aquest els pressupostos del Raonador del Ciutadà, de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades, de la Junta Electoral i del Tribunal de Comptes.

 

Llegir Més