Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / El Consell General / Consell Obert / Alumnes de segona ensenyança / L’armari de les 7 Claus

L’armari de les 7 Claus

Taller explicatiu del moble que només s'obre amb les claus de les set parròquies.

La sala del Consell General conserva un moble que mostra la singularitat del Principat d’Andorra, format per set parròquies i que només es pot obrir conjuntament i de forma simultània amb set claus, una per cada parròquia.

El taller centrat en l’Armari de les 7 Claus explica el funcionament els set panys i quina és la seva funció. A més, inclou reproduccions de documents destacats de la història del país com la Constitució d’Andorra, la proclamació d’Escaldes-Engordany com a setena parròquia, la signatura del Primer Pariatge… L’activitat consisteix en el fet que els alumnes puguin identificar cadascun dels documents que rebran sense títol.

Durant la visita també es mostra el despatx del Síndic i l’arca dels Sis Panys, precedent de l’Armari de les 7 Claus, que recorda la itinerància del Consell de la Terra previ a l’adquisició de la casa Busquets per convertir-la en la Casa de la Vall i la seu del Consell General.

 

Es recomana fer reserva prèvia al Museu de Casa de la Vall a través del telèfon de la central de reserves, 839 760 o per correu electrònic a reservesmuseus@govern.ad.