Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / El Consell General / Consell Obert / Alumnes de segona ensenyança / Consell General dels Joves

Consell General dels Joves

El Consell General, en la seva sessió del dia 14 de març del 2002, exercint les competències que li atribueix l'article 139 del Reglament del Consell General acorda la creació del Consell General dels Joves, amb la idea d'escoltar als joves i apropar-los a la important tasca que desenvolupa el legislador.

El Consell General ofereix als joves l'oportunitat de participar en una experiència educativa, pràctica i positiva, propiciant l'atansament dels joves a la democràcia parlamentària i ensenyant-los el seu funcionament legislatiu, promovent l'interès pels assumptes quotidians, per les actuacions de les institucions, i contribuint a desenvolupar la iniciativa personal i el debat d'idees.

 

El Consell General dels Joves és la simulació d’una situació legislativa real que recull les inquietuds del conjunt dels joves de la segona ensenyança dels tres sistemes educatius existents.

Apropa l’alumne al coneixement de les institucions andorranes des dels quatre pilars de l’ensenyament: el saber, el saber fer, el saber ser i el saber estar. Desenvolupa competències bàsiques, d’interacció i relació social, per viure en una societat democràtica amb les finalitats següents:

  • Contribuir a la construcció d’una societat democràtica, lliure, igualitària i justa implicant-se de forma activa i participativa en les activitats promogudes per al Consell General del Joves.
  • Esdevenir un ciutadà responsable, tolerant, respectuós, compromès i actiu.
  • Analitzar i valorar de forma rigorosa i crítica la participació democràtica i l’aplicació dels drets i deures a la vida quotidiana a Andorra.
  • Situar-se davant la realitat social i fer propostes per resoldre problemes de la vida en societat.
  • Interpretar i comunicar informacions  argumentades i justificades a partir de criteris personals o col·lectius fonamentats.

Aquesta assemblea es reuneix una vegada cada any per debatre i aprovar les propostes, que prèviament hauran estat proposades i debatudes per les classes. Es reuniran en comissió per a la preparació dels textos, i posteriorment es sotmetran a l'aprovació en una sessió general.