Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / El Consell General / Consell Obert / Alumnes de primera ensenyança / Soc Consellera, soc Conseller

Soc Consellera, soc Conseller

L’objectiu d’aquest taller és descobrir el funcionament del Consell General.

La visita inclou un recorregut per les diverses estances del parlament detallant el funcionament del poder legislatiu i les singularitats d’aquesta cambra.

A partir d’aquí els nens i nenes adoptaran el paper dels consellers i conselleres generals. Acompanyats de jocs i elements d’attrezzo representaran els rols de síndic, subsíndic, secretaris i consellers. A més, també es constituiran en grups parlamentaris (escolliran un portaveu de cada grup parlamentari) i redactaran propostes de llei que hauran de defensar davant la resta de grups. Com passa en les sessions de Consell General aquelles proposicions de llei que aconsegueixin més vots seran aprovades.

Aquest taller promou el debat entre els alumnes per arribar a acords i acosta a la població escolar al sistema parlamentari andorrà.

Les explicacions i els materials de ‘Soc Consellera, soc Conseller’ s’adequaran a l’edat dels alumnes i el coneixement que tinguin de la institució.

La durada prevista és de dues hores entre la visita al parlament i el desenvolupament de l’activitat.

 

Es recomana fer reserva prèvia al Museu de Casa de la Vall a través del telèfon de la central de reserves, 839 760 o per correu electrònic a reservesmuseus@govern.ad.