Ves al contingut. | Salta a la navegació

Lliga de debat

El Consell General acollirà la fase andorrana d'aquesta competició d'oratòria que es celebra a tots els territoris de parla catalana.

La lliga de debat de secundària i batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.

Objectius:

La Xarxa Vives impulsa des de l’any 2014 aquesta competició dialèctica amb els següents objectius:

  • Millorar les habilitats comunicatives dels participants que es troben en l’etapa formativa.
  • Fomentar l’adquisició de competències transversals com són la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions.
  • Proveir al professorat d’una eina d’innovació docent per al desenvolupament personal de l’alumne en l’àmbit del multilingüisme.
  • Crear un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior.
  • Oferir a l’alumnat un primer contacte amb la universitat.

Desenvolupament:

La lliga de debat de secundària i batxillerat consta de fases locals (classificatòries) i d’una fase final.

Fases locals

Cada centre docent s’inscriu com a participant a una universitat de la Xarxa Vives. Les fases locals es disputen entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat. L’equip guanyador de cadascuna de les fases locals es classifica per a la fase final.

Fase final

En ella, competeixen els equips guanyadors de cada fase local, en representació de la universitat de referència.

El Consell General acull en seu parlamentària la fase local d’Andorra d’aquest projecte coordinat pel Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i per la Universitat d’Andorra.