Ves al contingut. | Salta a la navegació

Segle XV

1401 novembre 26. Monestir dels predicadors Puigcerdà

El jutge del patrimoni reial en els comtats de Rosselló i Cerdanya, dicta sentència en el plet que enfronta al render dels drets reials de la vall de Querol amb els andorrans. La sentència reconeix els drets dels andorrans i ratifica que són francs i quitis del pagament d'aquesta lleuda.

1401 novembre 26. Monestir dels predicadors Puigcerdà - Llegir Més

1403 març 7. Puigcerdà

El procurador reial i feudal en els comtats del Rosselló i de la Cerdanya, a petició de dos misssatgers dels homes d’Andorra, eximeix als habitants de les Valls del dret del Maestrat dels Ports.

1403 març 7. Puigcerdà - Llegir Més

1419 febrer 11. La Seu d'Urgell

Francesc [de Tovià], bisbe d'Urgell, a petició dels prohoms d'Andorra, legitima l'òrgan del Consell de la Terra, de manera que, anualment, es puguin elegir certes persones que tinguin cura dels afers de les valls. A més, disposa que cap habitant d’Andorra, considerat innocent en judici, hagi de pagar al notari o al saig.

1419 febrer 11. La Seu d'Urgell - Llegir Més

1419 desembre 17. Andorra la Vella

Ramon de Capdevila, lloctinent de Joan de Gotz, veguer d’Andorra pel comte de Foix, ratifica/legitima l'establiment de l’òrgan del Consell de la Terra, de manera que, anualment, es puguin elegir certes persones que tinguin cura dels afers de les valls.

1419 desembre 17. Andorra la Vella - Llegir Més