Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Desestimada la modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum.

Desestimada la modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum.

Consell General, 29 d'abril del 2021

El ple del Consell General ha començat aquest dijous al matí nomenant per assentiment el Sr. Oliver Alis, membre de la Comissió Permanent. El Sr. Carles Naudi, president del Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos, ha estat nomenat també per assentiment membre suplent de la delegació del Consell General davant de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

El conseller general, Joan Carles Ramos, del grup parlamentari Demòcrata ha presentat l’informe anyal del Raonador del Ciutadà corresponent a l'any 2019. La consellera general del grup parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha demanat un pacte d'estat per buscar solucions a la qüestió de l'habitatge.

La Proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, ha estat una iniciativa impulsada pel grup parlamentari Socialdemòcrata i, s’hi han presentat al text dotze reserves d’esmena, sent totes elles desestimades en el Ple. En el moment de la votació final, la síndica general ha recordat que per a l’aprovació de la Proposició es requereix, d’una banda, el vot favorable de la majoria absoluta dels consellers generals elegits en circumscripció parroquial (8 vots a favor) i, d’altra banda, la majoria absoluta dels consellers generals elegits en circumscripció nacional (8 vots a favor). 11 vots a favor i 3 abstencions. En aquest sentit, el canvi de vot del grup parlamentari de Terceravia + UL + I ha sorprès a la Cambra, i el text ha estat refusat sent la votació final la següent: circumscripció parroquial, 11 vots a favor i 3 abstencions i circumscripció nacional, 7 vots a favor i 7 abstencions.

El punt relatiu a la presa en consideració de la Proposició de llei de la representació digital d'actius mitjançant l'ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain ha estat aprovat per majoria amb 20 vots a favor (GPD + GPL + GPCC + GPTerceravia+UL+I i Sra. Carine Montaner) i 7 en contra (GPS).

El sisè punt de l’odre del dia relatiu a la llei de recuperació i de resolució d'entitats bancàries i d'empreses d'inversió ha estat aprovada per majoria amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris a excepció del grup parlamentari Terceravia+UL+I, que s’hi ha abstingut. El grup parlamentari Socialdemòcrata i la consellera general no adscrita, Carine Montaner, han votat en contra de la Disposició final quarta votada per separat.

El punt relatiu a l’examen i votació del Projecte de llei d’esports electrònics s’ha iniciat amb el debat de la reserva d’esmena presentada pel GPS relativa als requisits dels jugadors i tècnics professionals. Aquesta reserva d’esmena ha estat desestimada per 6 vots a favor (GPS), 17 en contra (GPD, GPL, GPCC i Carine Montaner) i 3 abstencions (GP Terceravia+UL+I). La Llei “e-sport” ha estat aprovada per majoria amb el suport de tots els grups de la Cambra excepte els grup parlamentari Socialdemòcrata.

L’esmena a la totalitat que ha estat presentada per la Sra. Judith Salazar i pels Srs. Roger Padreny i Carles Sánchez, consellers generals del grup parlamentari Socialdemòcrata, al Projecte de llei de creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge d'Andorra, ha estat desestimada per 9 vots a favor (GPS i GP Terceravia+UL+I) i  17 en contra.

El novè punt de l'ordre del dia ha estat la presa en consideració de la Proposició de llei de modificació de la Llei 11/2008, del 12 juny, de fundacionsLa iniciativa ha estat acceptada per assentiment i per tant, la Proposició de llei seguirà el tràmit legislatiu previst pel reglament.

I per últim, el Projecte de llei de modificació de la Llei 35/2014, del 27 de novembre, de serveis de confiança electrònica també ha estat aprovat per assentiment.

 

 

[VÍDEO] SESSIÓ ORDINÀRIA (matí)

[VÍDEO] SESSIÓ ORDINÀRIA (tarda)

Galeria d'imatges