Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Via lliure a la tramitació del Projecte de llei del pressupost per a l'exercici del 2022.

Via lliure a la tramitació del Projecte de llei del pressupost per a l'exercici del 2022.

El Ple seguirà divendres per finalitzar el debat de la Proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació pública.

El Ple ha començat aquest dijous el debat de totalitat del Projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2022, així com l’examen i votació de les esmenes a la totalitat presentades pel Sr. Pere López, president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, i pels Srs. Josep Pintat, Joan Carles Camp i Oliver Alís, consellers generals del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, i del Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional, del Consell Superior de la Justícia i del Projecte de pressupost del Consell General pel mateix exercici.

El pressupost general de l’exercici 2022 ha superat el primer pas amb el rebuig de les dues esmenes a la totalitat presentades pels grups parlamentaris de l’oposició. L’esmena a la totalitat presentada pel grup parlamentari Socialdemòcrata ha estat desestimada per 11 vots a favor, 16 vots en contra i cap abstenció. I alhora, l’esmena a la totalitat presentada pels consellers generals del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha estat desestimada també per 11 vots a favor, 16 vots en contra i cap abstenció.

El Projecte del Pressupost General seguirà el seu curs gràcies al suport dels grups parlamentaris Demòcrata, Liberal i Ciutadans Compromesos.

Ara el Projecte de llei del pressupost per a l'exercici 2022, així com del Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional, del Consell Superior de la Justícia i del Projecte de pressupost del Consell General per al 2022 continuarà -tal i com estableix el Reglament del Consell General- la tramitació en Comissió.

L'ordre del dia també ha inclòs el punt relatiu a l’examen i votació de la Proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació pública.

El debat s’ha iniciat amb la votació per blocs de les tretze reserves d'esmena presentades per les conselleres generals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela i Judith Salazar, i han estat les reserves número 1, 2, 3, 4, 5, 11 i 12 defensades de forma conjunta, la reserva número 6 defensada de forma separada, , finalment les reserves número 7 i 8 defensades de forma conjunta: Totes les reserves d'esmena han estat rebutjades per majoria.

Finalitzada la votació del tercer grup de reserves d’esmenes s’ha suspès la sessió. El Ple continuarà demà divendres a dos quarts de deu per seguir amb la votació del quart grup  relatiu al número 9, 10 i 13 de forma conjunta i tot seguit es debatrà la resta del text de la iniciativa legislativa.

Galeria d'imatges