Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General aprova l’adhesió d'Andorra al Conveni constitutiu del Fons Monetari Internacional

El Consell General aprova l’adhesió d'Andorra al Conveni constitutiu del Fons Monetari Internacional

Consell General, 17 de setembre del 2020

El Ple ha aprovat per majoria l’adhesió al Conveni constitutiu del Fons Monetari Internacional, adoptat a la Conferència financera de Bretton Woods el 22 de juliol de 1944, que va entrar en vigor el 27 de desembre de 1945. La votació realitzada a mà alçada ha resultat 20 vots a favor dels grups parlamentaris Ciutadans Compromesos, Terceravia + Unió Laurediana + Independents,  Liberal i Demòcrata i 6 en contra del grup parlamentari Socialdemòcrata.

Examinada i votada l’esmena a la totalitat presentada pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata, al Projecte de llei d’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional ha estat desestimada per majoria per 6 vots a favor (GPS) i 20 en contra (GPCC, GPT+Ul+I, GPL i GPD), no havent-hi cap abstenció.

L’ordre del dia també ha inclòs la presa en consideració de la Proposició de llei de modificació de la Llei 9/2016, del 28 de juny, de creació de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra. Aquesta ha quedat aprovada per unanimitat.

La Cambra també ha validat l’informe de la Comissió Permanent sobre els afers tractats fora període de sessions i l’informe sobre el grau de compliment dels objectius del Programa estadístic 2019.

El Ple ha comptat -desprès de sis mesos- amb l’assistència dels 28 consellers generals després d’haver adaptat l’hemicicle a les mesures de prevenció sanitàries recomanades.

 

 

 

Galeria d'imatges