Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El conseller general, Ferran Costa presenta les principals iniciatives parlamentàries aprovades pel Consell General en matèria de canvi climàtic davant la Comissió d’Afers Econòmics, Ciència, Tecnologia i Medi Ambient de l’OSCE-PA

El conseller general, Ferran Costa presenta les principals iniciatives parlamentàries aprovades pel Consell General en matèria de canvi climàtic davant la Comissió d’Afers Econòmics, Ciència, Tecnologia i Medi Ambient de l’OSCE-PA

Consell General, 2 de març del 2020

Dinovena Sessió d’hivern de l’OSCE-PA

El cap de la delegació del Consell General a l’OSCE-PA, Ferran Costa, ha intervingut en el debat relatiu a les implicacions en matèria de seguretat en la lluita contra el canvi climàtic i el rol dels parlamentaris.

Ferran Costa ha explicat que el Consell General va aprovar l’any 2018 la Llei 21/2018, del 13 de setembre, d’impuls de la  transició energètica i del  canvi climàtic on es fixen objectius més ambiciosos que els fixats en l’Acord de París aprovat l’any 2015. També ha ressaltat la recent aprovació de l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica de l’Estat d’emergència climàtica i ecològica per unanimitat que també ha comptat amb la implicació dels joves “Friday for Future”. Andorra ha estat un dels primers països en aprovar-la.

A nivell internacional, Ferran Costa ha apel·lat a la necessitat de promoure la multiralitat per lluitar conjuntament contra el canvi climàtic que ja ningú qüestiona.

Per últim, ha fet referència a la declaració aprovada per la Comissió de Hèlsinki per promoure l’aprovació de la declaració d’emergència climàtica als parlaments del món per lluitar contra el canvi climàtic impulsada pels joves parlamentaris d’estats membres de l’OSCE entre se’ls quals hi ha Andorra.

Intervenció del conseller general, Ferran Costa Marimon, president de la delegació del Consell General a l’Assemblea parlamentària de l’OSCE.

Avui es posa punt i final a la 19a Sessió d’hivern de l’OSCE-PA de Viena.

 

Declaració conjunta sobre lideratge futur per a la inclusió política a la regió de l'OSCE.

La Comissió de Hèlsinki -reunida en el marc de la 19a Sessió d’hivern de l'OSCE-PA a Viena- va aprovar ahir la Declaració conjunta sobre lideratge futur per a la inclusió política a la regió de l'OSCE celebrada a Washington a principis de febrer.

La declaració ha estat aprovada per l'assentiment de 14 joves parlamentaris dels països membres de l’OSCE (dels 19 que van assistir al Seminari) amb el suport unànime de la delegació andorrana a l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) .

La declaració dels joves parlamentaris que van participar a Washington, de forma resumida, estableix la necessitat de formar esferes per facilitar la participació institucional dels joves parlamentaris així com també de la societat civil jove, és a dir, les associacions. A més a més, es vol treballar en àrees com el canvi climàtic on s´inclouen propostes com l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de la declaració de l’Estat d’emergència climàtica i ecològica impulsat des d’Andorra per tal que els Parlaments dels estats membres l’aprovin. Alhora també treballar els camps de l’energia sostenible i l’economia circular.

 


 

 


Galeria d'imatges