Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Debat de l'orientació política 2021

Debat de l'orientació política 2021

Consell General, 16 de setembre del 2021

El Consell General celebra aquesta setmana el segon debat sobre l'orientació política global del Govern d'aquesta legislatura.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha iniciat aquest dimecres el debat fent un repàs de la gestió duta a terme per l’executiu durant la pandèmia de la COVID-19 i alhora ha presentat el full de ruta previst pels propers dotze mesos. Abans de finalitzar la seva intervenció inicial, Xavier Espot ha volgut agrair a tota la Cambra ".. la comprensió, la col·laboració i la guia del Consell General. La gestió de la pandèmia hauria estat impossible sense la participació dels grups parlamentaris. I avui ho vull agrair un cop més: a la majoria i a l’oposició". La sessió s’ha suspès emplaçant els grups parlamentaris a realitzar les seves intervencions dijous al matí.

Aquest dijous el Ple ha començat l’activitat a dos quarts de deu del matí amb les intervencions dels membres de la Cambra. L’ordre de les intervencions s’han fet de menor a major nombre de consellers generals per grup parlamentari i, en aquest sentit, la primera intervenció ha estat la de la consellera general no adscrita, Carine Montaner. Seguidament ho han fet els presidents del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, el del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, el president del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa, el president del grup Socialdemòcrata, Pere López, i ha tancat el torn d’intervencions el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat.

La sessió s’ha reprès a les cinc de la tarda amb la resposta del cap de Govern a cada intervenció -consellera general no adscrita i grups parlamentaris- comportant l’obertura dels torns de rèplica.

Finalitzat el debat, la síndica general, Roser Suñé, ha recordat als grups parlamentaris que l’hora límit per presentar les propostes de resolució és demà divendres 17 de setembre a dos quarts de nou del matí. La sessió es reprendrà a partir de dos quarts de deu.

 

Intervenció del Sr. Xavier Espot, cap del Govern. 

Intervenció de la Sra. Carine Montaner, consellera general 

Intervenció del Sr. Carles Naudi, conseller general del Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos

Intervenció del Sr. Josep Pintat, president del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents

Intervenció del Sr. Ferran Costa, president del Grup Parlamentari Liberal

Intervenció del Sr. Pere López, conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata

Intervenció del Sr. Carles Enseñat, president del Grup Parlamentari Demòcrata

 

 

Galeria d'imatges