Sou a: Inici / ca / Espai premsa / Comunicats de premsa / Legislatura 2015-2019 / Andorra participa a la 15 Sessió de tardor de l'OSCE-PA

Andorra participa a la 15 Sessió de tardor de l'OSCE-PA

La delegació del Consell General a l’OSCE-PA encapçalada per la Sra. Meritxell Palmitjavila (GPD) i amb l’assistència dels Srs. Carles Naudi (GPL) i Pere López (GPM) ha participat, juntament amb altres 170 parlamentaris procedents d’uns 57 estats membres de l’organització, en els treballs que aquesta assemblea parlamentària ha programat a Skopje (Ex-República Iugoslava de Macedònia), del 30 de setembre al 2 d’octubre en motiu de la seva 15 Sessió de Tardor.

Aquesta sessió ha permès als parlamentaris aprofundir en la resolució diplomàtica dels conflictes de seguretat, econòmics i de drets humans, especialment centrats, en aquesta ocasió, en construir confiança així com mesures de bona governança en l’àrea OSCE. Els membres de la delegació andorrana han participat en els debats relatius al desenvolupament econòmic en l’àrea OSCE, al desenvolupament de les institucions democràtiques i dels drets humans en el sud-est d’Europa, i a la defensa dels drets humans basada en la governança de la migració internacional.

Al marge del contingut estricte de la Sessió de Tardor de l'OSCE-PA, cal recordar que Andorra acollirà la propera Sessió de Tardor que tindrà lloc l’any 2017, una cimera d’important projecció internacional i destacada rellevància política. Per aquest motiu, durant el desplaçament de la delegació s’han mantingut reunions amb el secretariat de l’OSCE-PA, així com amb d’altres membres destacats de l’Organització. Des del Consell General s’està treballant per tal d’organitzar la Sessió de Tardor de l’any 2017. 

Durant la trobada, també s’ha tingut ocasió de debatre sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna a Crimea, sobre la crisi dels refugiats, així com sobre els conflictes en la regió mediterrània i l'amenaça de la violència dels extremistes.

Com és habitual durant aquests esdeveniments internacionals, la delegació andorrana també ha tingut l’ocasió de mantenir trobades amb representants d’altres estats participants.

 

OSCE-PA

L’OSCE-PA és la branca parlamentària de l’OSCE, i està integrada per parlamentaris dels estats que, havent signat l’Acta final de  Hèlsinki (1975) i la Carta de París (1990), són membres de l’OSCE. El seu objectiu principal es centra en crear un fòrum multilateral de diàleg interparlamentari per tal d’incidir en la prevenció, gestió i resolució de conflictes en la regió d’Europa; en la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat; i en l’enfortiment i cooperació entre les institucions democràtiques dels estats membres.

En aquest sentit, l’OSCE-PA està formada per tres Comissions Generals:

- Assumptes polítics i Seguretat

- Assumptes econòmics, ciència, tecnologia i medi ambient

- Democràcia, drets humans i qüestions humanitàries

Els membres de l’OSCE-PA intervenen també en missions a curt termini d’observació d’eleccions.


Per obtenir més informació:

http://www.oscepa.org/

@oscepa