Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Espai premsa / Comunicats de premsa / Legislatura 2011-2015 / XIII Sessió d’hivern de l’OSCE-PA.

XIII Sessió d’hivern de l’OSCE-PA.

Viena, 13 i 14 de febrer del 2014.

Silvia Calvó i David Rios amb la representant especial en qüestions de gènere de l’OSCE-PA, Sra. Hedy Fry.

Descarrega l'imatge (mida original)

La delegació del Consell General a l’OSCE-PA ha participat en els treballs de les comissions generals i del plenari que l'Assemblea Parlamentària de l’OSCE ha programat a Viena (Àustria), el 13 i 14 de febrer en motiu de la seva 13ª Reunió d’Hivern.


En la sessió de l’Assemblea, els 250 parlamentaris procedents de 57 estats de la zona OSCE han mantingut reunions amb els ponents de les diverses comissions, encarregats de redactar les resolucions que es debatran i votaran en la propera Sessió Anual que tindrà lloc l’estiu vinent. Així mateix, s’han celebrat sessions de control amb representants de l’OSCE governamental.

 

Especialment destacable per Andorra ha estat l’informe de la representant especial en qüestions de gènere, Sra. Hedy Fry (Canadà), que ha reconegut explícitament Andorra davant els membres de l’Assemblea com a exemple a seguir per assolir la paritat de gènere en un parlament sense cap sistema de quotes.

 

A més a més, durant la sessió s’han presentat els informes d’observació d’eleccions celebrades a Geòrgia el 27 d’octubre del 2013, qualificades pels observadors destacats sobre el terreny com a respectuoses amb les llibertats fonamentals i ben administrades; i les dutes a terme a Tadjikistan, el 6 de novembre del 2013, qualificades pels observadors de l’OSCE com a pacífiques, malgrat l’absència de pluralisme.

 

També s’han celebrat diversos debats, que han girat entorn a les temàtiques següents:

- La situació política a Ucraïna.

- El desafiament dins la regió l’OSCE davant el creixement de l’extremisme, el radicalisme i la xenofòbia.

- El control parlamentari de les forces de seguretat i la seva transparència, tan a nivell nacional com internacional.

- La cooperació en la gestió de l’aigua dins l’àrea OSCE.

- L’estat de dret, el compliment de la llei i els presos polítics dins l’àrea OSCE.


La delegació andorrana ha estat formada pels consellers Silvia Calvó i David Rios.

 

 

OSCE-PA

L’OSCE-PA és la branca parlamentària de l’OSCE, i està integrada per parlamentaris dels estats que, havent signat l’Acta final de Hèlsinki (1975) i la Carta de París (1990), són membres de l’OSCE. El seu objectiu principal es centra en crear un fòrum multilateral de diàleg interparlamentari per tal d’incidir en la prevenció, gestió i resolució de conflictes en la regió d’Europa; en la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat; i en l’enfortiment i cooperació entre les institucions democràtiques dels estats membres. En aquest sentit, l’OSCE-PA està formada per tres Comissions Generals:

- Assumptes polítics i Seguretat.

- Assumptes econòmics, ciència, tecnologia i medi ambient.

- Democràcia, drets humans i qüestions humanitàries.

Els membres de l’OSCE-PA intervenen també en missions a curt termini d’observació d’eleccions.

http://www.oscepa.org/