Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Xavier Espot jura com a Cap de Govern per segona vegada

Xavier Espot jura com a Cap de Govern per segona vegada

Andorra la Vella, 15 de maig del 2023

Fotografia Consell General- Eduard Comellas

Descarrega l'imatge (mida original)

Xavier Espot ha iniciat el seu segon mandat com a Cap de Govern després de la presa possessió del càrrec que ha tingut lloc, aquest dilluns al migdia, a Casa de la Vall.

El nou Cap de Govern ha jurat el càrrec davant del Consell General en un acte presidit pel Síndic General, Carles Ensenyat, i la Subsíndica General, Sandra Codina, al qual han assistit tots els consellers i conselleres generals i diverses autoritats del país.

En el seu discurs, Ensenyat, ha remarcat que “continuïtat i renovació van gairebé sempre emparellats” i ha destacat que aquest nomenament comporta “una responsabilitat compartida des del Consell General, des del Govern i des de la resta d’institucions del país”. A més, el Síndic General ha fet una crida a totes les forces polítiques a mantenir “la voluntat de col·laboració, de corresponsabilitat i de lleialtat institucional” demostrades durant el debat d’investidura i ha afegit que té la voluntat que “aquest esperit sigui la tònica dominant durant els propers quatre anys”.

El recentment nomenat Cap de Govern, Xavier Espot, ha incidit “en la necessitat d’abordar els grans reptes de país” a través de “grans acords transversals”. Per això, ha avançat que un cop la resta dels membres de Govern jurin el seu càrrec donarà “prioritat als pactes d’Estat i al consens al tomb de les grans línies polítiques”.

Un cop finalitzat l’acte de jurament, i com és habitual, s’ha procedit a fer la tradicional fotografia de tots els membres del Consell General acompanyant al nou Cap de Govern a les escales de la Casa de la Vall.

Galeria d'imatges