Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Visita oficial del primer ministre francès, Manuel Valls

Visita oficial del primer ministre francès, Manuel Valls


En el marc de la visita que el primer ministre francès, Sr. Manuel Valls, ha realitzat a Andorra una visita de cortesia a  la Casa de la Vall on ha estat rebut pel síndic general, Sr. Vicenç Mateu, i per la subsíndica general, Sra. Mònica Bonell. 

Els presidents i presidents suplents dels grups parlamentaris, Srs. Miquel Aleix, Josep Pintat, Jordi Gallardo i Víctor Naudi, els secretaris de la Sindicatura, Sr. Joan Carles Camp i Sra. Maria Martisella, amb el secretari general, Sr. Josep Hinojosa, han tingut ocasió d'intercanviar algunes impressions en el moment de ser presentats pel síndic general al primer ministre francès, que de la seva part els ha presentat el secretari d'Estat, Alain Vidalies. La visita a la sala de sessions i a la cuina han estat motiu fer fer referència a la història d'Andorra per part del síndic general. En iniciar la visita, el primer ministre ha signat el llibre d'or del Consell General al despatx protocol·lari del síndic general. 

Manuel Valls ha encapçalat la delegació francesa juntament amb el Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Alain Vidalies. La comitiva francesa ha estat integrada també per l’ambaixadora francesa a Andorra, Sra. Ginette de Matha així com el representant del copríncep francès, Sr. Thierrry Lataste.

 

 

La caixa de les set claus

Obsequi protocol·lari al primer ministre francès Manuel Valls

 En nom del Consell General, el síndic general i la subsíndica general, han obsequiat el primer ministre francès, Manuel Valls, amb la
Caixa de les set claus, amb motiu de la seva visita a Andorra, el proppassat 19 de juny de 2015.
 La caixa és una interpretació de l'Armari de les Set Claus, un dels símbols més significatius i coneguts de la història del país que reflecteix les seves característiques territorials i evoca el conjunt documental de l'Arxiu de les Set Claus. Porta   estampat l'escut d'Andorra i un perfil del pany de cadascuna de les parròquies
i el seu nom.                                                                                                                                                                             Feta de fusta, es tracta d'un encàrrec de la institució a un creador del país com a obsequi protocol·lari al més alt nivell. Aquesta és la primera de les cinc peces produïdes que s'han obsequiat a una autoritat oficial. 


VÍDEO 

Galeria d'imatges