Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Visita del Comitè per la candidatura a patrimoni mundial de la Unesco del Coprincipat

Visita del Comitè per la candidatura a patrimoni mundial de la Unesco del Coprincipat

24 d'octubre del 2019

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, ha rebut aquest matí els membres del Comitè de pilotatge (COPIL), en el marc de la seva primera reunió a la visita a la Casa de la Vall.

La visita ha comptat amb la presència del Sr. Josep M. Mauri, representant personal del Copríncep episcopal; el Sr. Pascal Escande, director de Gabinet de la representació a Andorra del Copríncep francès; la Sra. María Agúndez, consellera tècnica de Convencions UNESCO del ministeri de Cultura i Esports espanyol; el Sr. Bruno Favel, cap del departament d’Afers Europeus i Internacionals, Direcció General de Patrimonis francès i el Sr. Xavier Llovera, director del departament de Patrimoni cultural, Ministeri de Cultura i Esports d’Andorra. També els han acompanyat els tècnics el Sr. Olivier Codina, el Sr. Joan Reguant el Sr. Jordi Canut.

A principis d’any es van iniciar els tràmits per a la presentació de la candidatura multinacional per a patrimoni mundial de la UNESCO, sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra. Aquests testimonis materials són monuments del Pirineu que han estat seleccionats per ser testimonis de l’origen i la evolució de la història d’Andorra. Es tracta de la Casa de la Vall i les esglésies de Sant Joan de Caselles, Sant Romà de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Climent de Pal, Santa Coloma, Sant Cerni de Nagol, Sant Miquel d’Engolasters, la Torre dels Moros, els jaciments del Roc d’Enclar i de la Margineda. Inclou la Catedral de Santa Maria d'Urgell i el castell de Foix de la part d’Espanya i França respectivament.

Galeria d'imatges