Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Visita de la Comissió de Venècia al Consell General

Visita de la Comissió de Venècia al Consell General

Consell General, 22 de setembre del 2022

 

La síndica general, Roser Suñé, i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, han rebut aquest matí una delegació de la Comissió Europea per a la Democràcia a través del Dret (Comissió de Venècia).

La Comissió de Venècia ha estat representada pels experts, la Sra. Sanja Baric, (Croàcia), el Sr. Panayotis Voyatzis, (Grècia), el Sr. Schnutz Durr, secretari adjunt de la Comissió de Venècia  i el Sr. Domenico Vallario, membre del secretariat de la Comissió de Venècia.

Durant la trobada mantinguda entre les síndiques generals i la Comissió de Venècia s’ha tractat, entre altres, vies per reforçar els principis sobre la protecció i la promoció de la institució del Raonador del Ciutadà.

Al marge d’aquesta reunió, els membres representants de la Comissió de Venècia han mantingut una trobada amb la presidenta de la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals, la Sra. Ester Molné i el president de la Comissió Legislativa de Política Exterior, el Sr. Pere López.

La Comissió Europea per a la Democràcia a través del Dret -més coneguda com la Comissió de Venècia perquè es reuneix a Venècia- és l'òrgan assessor del Consell d'Europa en matèria constitucional.

La Comissió compta amb 61 estats membres: els 46 estats membres del Consell d'Europa i 15 països més (Algèria, Brasil, Xile, Costa Rica, Israel, Kazakhstan, República de Corea, Kosovo, Kirguizistan, Marroc, Mèxic, Perú, Tunísia i els EUA). Argentina, Canadà, Japó, la Santa Seu i l'Uruguai són observadors, Bielorússia té la condició d'estat membre associat (suspès). Sud-àfrica i l'Autoritat Nacional Palestina tenen un estatus de cooperació especial. La Comissió també coopera estretament amb la Unió Europea, l'OSCE/ODIHR i l'Organització dels Estats Americans (OEA).

La Comissió treballa en àmbits com les institucions democràtiques i drets fonamentals; la justícia constitucional i justícia ordinària; les eleccions, referèndums i partits polítics.

 

Per més informació:

https://www.venice.coe.int

Galeria d'imatges