Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa en la 14a sessió de l’Assemblea Parlamentària del Mediterrani (APM)

Una delegació del Consell General participa en la 14a sessió de l’Assemblea Parlamentària del Mediterrani (APM)

Atenes, del 19 al 21 de febrer del 2020

Una delegació del Consell General integrada per la Subsíndica General, Sra. Meritxell Palmitjavila, i per la Secretària de Sindicatura, Sra. Susanna Vela, ha participat juntament amb trenta-i-cinc altres delegacions parlamentaries provinents de països veïns de la conca mediterrània, en els treballs que l’APM a programat a Atenes (Grècia), el 20 i 21 de febrer de 2020, amb motiu de la seva XIV sessió.

El president del Parlament hel·lènic, Sr. Constantine An. Tassoulas i la presidenta de l’APM, Sra. Alia Bouran, han estat els encarregats de donar la benvinguda als dos-cents quaranta assistents mitjançant els seus respectius parlaments en els quins han incidit sobre la importància de l’APM en tant que fòrum parlamentari on els països veïns de la conca mediterrània seuen per a millorar les respectives relacions i trobar els espais adequats per a la prevenció i resolució de conflictes en el marc del diàleg entre civilitzacions.

Acte seguit, després d’escoltar el missatge tramés pel secretari general de les Nacions Unides, Sr. António Guterres, les parlamentaries han presenciat les intervencions del president de la Unió Interparlamentària àrab, Sr. Atef Al Tarawneh, del subsecretari general de la Lliga Àrab, Sr. Hossam Zaki, així com de la representant del director general de l’Organització Mundial de la Sanitat, Sra. J. Marianna Trias, quina ha informat sobre el treball efectuat per l’OMS amb la col·laboració d’experts mundials per ampliar ràpidament els coneixements científics sobre el brot de coronavirus 2019-nCoV i evitar la seva propagació.

Durant el transcurs d’aquesta sessió plenària, les parlamentaries han examinat successivament els sis raports presentats i les seves respectives resolucions sobre temes de preocupació crucials per a la regió euromediterrània i la regió del golf Pèrsic, com ara l’evolució de la amenaça dels terroristes de l’EI, el procés de pau al Mig-Orient, el procés de reconciliació nacional a Líbia, la situació al nord-est de Síria, la integració econòmica dins la regió, les migracions de massa, la promoció dels Drets de l’Home i els reptes lligats al canvi climàtic en seguiment a la COP25.

Per a més informació sobre aquesta sessió podeu consultar el següent enllaç:

https://www.pam.int/

Galeria d'imatges