Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa a la sessió de primavera de l’APCE

Una delegació del Consell General participa a la sessió de primavera de l’APCE

Estrasburg, 24-28 d’abril de 2017

Una delegació del Consell General encapçalada pel Sr. Carles JORDANA (GPD) i integrada per la Sra. Silvia BONET (GPM), la Sra. Judith Pallarès (GPL) i la Sra. Patrícia RIBERAYGUA (GPD) ha participat a una sessió plenària de l’APCE, òrgan parlamentari del Consell d’Europa format per 317 parlamentaris procedents de 47 Estats membres.

Després de descartar per una majoria inferior a 2/3 parts dels seus membres la demanda de debat d’urgència sobre les conséquences politiques de la nouvelle loi israélienne de réglementation des colonies” i la petició d’“Introduire une procédure de destitution des membres exerçant une fonction élective à l’Assemblée parlementaire”, l’APCE va adoptar l’ordre del dia, acordant organitzar un debat d’actualitat sobre “les valeurs européennes en danger: faire face à la montée de la xénophobie, de l’antisémitisme et de l’islamophobie en Europe” i dos altres debats d’urgència sobre el “projet de Convention du Conseil de l’Europe sur les infractions visant des biens culturels” i  l’ “évolution inquiétantes en Hongrie: une nouvelle loi pour les ONG restreignant la société civile et la fermeture d’une université internationale”, extrem que ha suscitat debat i molt d’interès entre els parlamentaris.

Un dels punts a destacar a l’obertura d’aquesta sessió plenària ordinària és l’explicació aportada pel Sr. Pedro Agramunt, President de l’Assemblea Parlamentària al Consell d’Europe en resposta a les qüestions plantejades per alguns membres de l’Assemblea sobre la seva visita a Síria juntament amb dos altres parlamentaris.

Durant el transcurs d’aquesta sessió, el Sr. Nils Muižnieks, Comissari als drets de l’home del Consell d’Europa, ha exposat davant de l’APCE el comunicat anual d’activitat de l’any 2016 i ha respòs a les preguntes que li van ser formulades pels parlamentaris.

Tanmateix, s’han adreçat al plenari, intervinents com el Sr. Prokopios PAVLOPOULOS, President de la República hel·lènica, sa majestat el Rei d’Espanya i el Sr. Thorbjørn JAGLANDS, qui ha respòs als neguits plantejats pels membres de les diferents delegacions nacionals de l’APCE.

El Sr. Carles JORDANA (GPD), en tant que Vice-President de l’APCE i d’acord amb el que disposa el reglament d’aquesta Assemblea, ha substituït al President de l’APCE, Sr. Pere AGRAMUNT, en els següents debats:

 

-“Le fonctionnement des institutions démocratiques en Turquie”;

-“La lutte contre les inégalités de revenus: un moyen de favoriser la cohésion sociale et le développement économique”;

- “Evolutions inquiétantes en Hongrie: une nouvelle loi pour les ONG restreignant la Société civile et la fermeture d’une université Internationale”.  

 

Tanmateix, la Sra. Silvia BONET (GPM) en nom del grup Socialista (SOC) i la Sra. Judith PALLARÉS (GPL) en nom del grup ALDE, han intervingut en el debat sobre “les possibilités d’améliorer le financement des situations d’urgence impliquant des refugiés” i “la protection des droits des parents et des enfants appartenant à des minorités religieuses”, respectivament.

 

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, els membres de la Delegació Andorrana del Consell d’Europa també han participat a les reunions de les Comissions de l’APCE de les que són titulars:

El Sr. JORDANA (GPD) ha assistit a l’audició conjunta amb la Comissió “Questions juridiques et droit de l’homme” de l’APCE titulada “Poursuivre et punir les crimes contre l’humanité voire le possible génocide commis par Daech” així com, al debat sobre “La transition politique en Tunisie” organitzada per la Comissió “Questions politiques et de la démocratie” de l’APCE.

La Sra. Silvia BONET (GPM) ha presenciat el debat sobre “La protection des droits des parents et des enfants appartenant à des minorités religieuses” organitzat per la Comissió “sur l’égalité et la non-discrimination” de l’APCE, així com la presentació de l’informe Lutter contre les inégalités de revenus comme moyen de promouvoir la cohésion sociale et le développement économique” organitzada per la Comissió “des questions sociales, de la santé et du développement durable” de l’APCE.

La Sra. Patrícia RIBERAYGUA (GPD) ha presenciat l’audició sobre el tema Renforcer l’Etat de droit dans les pays d’Europe du Sud-Est grâce à des réformes ciblées du système judiciaire” organitzada per la Comissió “Questions juridiques et droit de l’homme” de l’APCE on han intervingut el Sr. Ireneusz Kaminski, Professor de dret a l’institut d’estudis jurídics de l’acadèmia de Polònia de ciències de Varsòvia, així com el Sr. Jean-Claude Scholsem, membre suplent a la Comissió de Venècia i Professor emèrit de la Universitat de Liega. Alhora, també ha assistit, entre altres, al debat sobre l’informe “Détournement du système d’Interpol: nécessité de garanties légales plus strictes”, organitzat per la Comissió de l’APCE ans esmentada.

Finalment, la Sra. Judith PALLARÉS (GPL) en el marc de la Comissió “de la culture, de la science, de l’éducation et des médias”, ha assistit al debat de l’informe “Education  et culture: de nouveaux partenaires pour soutenir le développement personnel et la cohésion” on han intervingut el Sr. Rolf Witte, responsable de l’educació cultural internacional à BKJ (Associació nacional per l’educació cultural dels joves) i el Sr. Jörg Maas, Director de “Stifung Lesen” i membre alemany de “EU Read”.

Així mateix, també ha presenciat el debat “Une réponse humanitaire et politique globale à la crise des migrations et des réfugiés en Europe” organitzat per la Comissió “des migrations, des réfugiés et des personnes déplacées” de l’APCE.

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

http://assembly.coe.int

 

 

 

 

Galeria d'imatges