Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa a la sessió d’hivern de l’APCE.

Una delegació del Consell General participa a la sessió d’hivern de l’APCE.

Estrasburg, 21-25 de gener del 2019

Una delegació del Consell General encapçalada pel Sr. Carles Jordana (GPD) i integrada pel Sr. Víctor Naudi (GPM-SDP), per la Sra. Judith Pallarés (GPL) i la Sra. Patrícia Riberaygua (GPD) ha participat a una sessió plenària de l’APCE, òrgan parlamentari del Consell d’Europa format per 317 parlamentaris procedents de 47 Estats membres dels quals 28 també són membres de la Unió Europea.

Desprès de procedir a la verificació dels poders dels Estats membres i al nomenament per segona vegada consecutiva de la Sra. Liliane Maury Pasquier com a Presidenta de l’APCE, així com a l’elecció dels 20 Vice-Presidents de l’APCE, l’Assemblea va adoptar l’ordre del dia acordant organitzar dos debats d’urgència sobre L’escalade des tensions autour de la mer d’Azov et détroit de Kertch et menaces à la sécurité européenne” i “L’aggravation de la situation des opposants politiques en Turquie: que faire pour protéger leurs droits fondamentaux dans un État membre du Conseil de l’Europe?” que han suscitat debat i molt d’interès entre els parlamentaris.

El Ministre d’Afers Exteriors de Finlàndia, el Sr. Timo Soini, país que deté la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, va exposar davant de l’APCE el tradicional comunicat del Comitè de Ministres a l’APCE i va respondre a les preguntes que li van ser formulades pels parlamentaris. Tanmateix, es van adreçar al plenari el Sr. Sauli Ninistö, President de Finlàndia i el Secretari General del Consell d’Europa, Sr. Thorbjørn Jagland, qui va respondre als neguits plantejats pels membres de les diferents delegacions nacionals de l’APCE.

Durant el transcurs d’aquesta sessió, el Sr. Víctor Naudi i la Sra. Patrícia Riberaygua han participat a l’elecció del jutge al Tribunal Europeu dels Drets Humans a títol d’Itàlia. De les tres candidatures presentades pel Govern d’Itàlia, el Sr. Raffaele Sabato va ser el candidat que va obtenir la majoria absoluta en vots.

A l’ordre del dia també hi han figurat, entre altres, debats com “Comptabilité de la charia avec la Convention européenne des droits de l’homme: des Etats Parties à la Convention peuvent-ils être signataires de la “Déclaration du Caire” ?” , “Gouvernance de l’internet et droits de l’homme”, “Discrimination dans l’accès à l’emploi”, “Pour une population active intégrant les personnes handicapées” i “Promouvoir les droits des personnes appartenant aux minorités nationales”.

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, els membres de la Delegació Andorrana també han participat a les reunions de les Comissions i Subcomissions de l’APCE de les que són titulars:

La Sra. Judith PALLARÉS (GPL) ha assistit a l’examen de les esmenes del projecte de resolució i recomanació sobre “Gouvernance de l’internet et droits de l’homme” en el marc de la Comissió de la cultura, la ciència, de l’educació i dels mitjans de comunicació de l’APCE. Tanmateix, la Consellera General ha estat elegida Vice-Presidenta de la Subcomissió de l’educació, de la joventut i de l’esport i membre suplent per representar la referida Subcomissió en el marc del “Centre Nord-Sud”, òrgan que cerca a trametre més enllà del continent europeu, els valors universals del Consell d’Europa: els drets humans, la democràcia i l’estat de dret.

En el marc de la Comissió d’afers jurídics i drets humans de l’APCE, la Sra. Patrícia Riberaygua (GPD) ha assistit a l’examen de les esmenes del projecte de resolució sobre “Lutter contre l’impunité par la prise de sanctions ciblées dans l’affaire Sergueï Magnitski et les situations analogues”. Tanmateix, la Consellera General com a membre de la Subcomissió dels Drets Humans ha assistit a l’examen de la llista de candidats al Comitè europeu per a la prevenció de la tortura i de les penes i tractats inhumans i degradants del Consell d’Europa (CPT) a títol d’Andorra, on el President de la delegació, Sr. Carles Jordana, va haver de presentar la llistat nacional de candidats, així com el procediment de selecció seguit davant el Consell General.

Alhora, el Sr. Víctor Naudi (GPM-SDP), ha assistit a l’examen de les esmenes del projecte de resolució sobre “Mise à jour des lignes directrices pour garantir des référendums équitables dans les États membres du Conseil de l’Europe” en la Comissió d’afers socials, de la sanitat i del desenvolupament sostenible de l’APCE. Tanmateix, el Conseller General a assistit a l’audició sobre Japon : égalité de genre et autonomisation des femmes” organitzada per la Comissió sobre la igualtat i la no discriminació de l’APCE on ha intervingut la Sra. Asako Osaki, Directora de la Plataforma de Gènere i Desenvolupament del Pla Internacional Japonès.

Finalment, el Sr. Carles Jordana (GPD), ha assistit a l’examen de les esmenes del projecte de resolució sobre “Mise à jour des lignes directrices pour garantir des référendums équitables dans les États membres du Conseil de l’Europe” en la Comissió d’afers polítics i de la democràcia de l’APCE.

 

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent: http://assembly.coe.int/DefaultF.asp

 

 

Galeria d'imatges