Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa a la sessió d’hivern de l’APCE

Una delegació del Consell General participa a la sessió d’hivern de l’APCE

Estrasburg, 22-27 de gener del 2017

Desprès de descartar per una majoria inferior a 2/3 parts dels seus membres la demanda de debat d’urgència sobre “el funcionament de les institucions democràtiques a Turquia”, l’APCE va adoptar l’ordre del dia, acordant organitzar un debat d’actualitat sobre “la situació a Síria i els seus efectes en els països veïns” i un debat d’urgència sobre “la necessitat de reformar les polítiques migratòries europees”, extrem que ha suscitat debat i molt d’interès entre els parlamentaris.

Altre punt a destacar en l’obertura d’aquesta sessió plenària ordinària, va ser el nomenament per segona vegada consecutiva del President de l’Assemblea, Sr. Pedro AGRAMUNT (PP), així com dels 20 altres Vice-Presidents de l’APCE, entre ells el Sr. Carles JORDANA (GPD); càrrec que és mantindrà en funcions fins l’obertura de la propera sessió del més d’abril.

Durant el transcurs d’aquesta sessió, el Sr. Loannis KASOULDES, ministre d’afers exteriors d’Estònia, país que té la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, va exposar davant de l’APCE el tradicional comunicat del Comitè de Ministres a l’APCE i va respondre a les preguntes que li van ser formulades pels parlamentaris. Tanmateix, es va adreçar al plenari, intervinents com el Sr. Johannes HAHN, Comissari Europeu encarregat de la política europea de veïnatge i de les negociacions de l’ampliació; el Sr. Nicos ANASTISIADES, President de Xipre; el Sr. Klaus Werner IOHANNIS, President de Romania i finalment, el Secretari General del Consell d’Europa, Sr. Thorbjørn JAGLANDS, qui va respondre als neguits plantejats pels membres de les diferents delegacions nacionals de l’APCE.

La Delegació Andorrana, juntament amb la Sra. Esther RABASA, Ambaixadora i Representant Permanent del Principat d’Andorra al Consell d’Europa, el Sr. Joan FORNER, Ministre Conseller i Representant Permanent adjunt del Principat d’Andorra al Consell d’Andorra i el Sr. Pere PASTOR, jutge al Tribunal Europeu dels Drets Humans van assistir a la Cerimònia d’entrega de commemoracions de l’APCE en la que va ésser gratificat el Sr. Tuur ELZINGA, Sr. Ögmundur JONASSON, així com la Sra. Carmen QUINTANILLA i Sra. Meritxell MATEU, antiga membre de la delegació Andorrana del Consell d’Europa durant prop de 6 anys.

foto1

 

El Sr. Carles JORDANA (GPD), en tant que Vice-President de l’APCE i d’acord amb el que disposa el reglament d’aquesta Assemblea, va substituir al President de l’APCE, Sr. Pedro AGRAMUNT, en el següent debat:“Progrès de la procédure de suivi de l’Assemblée”.

foto2

La Sra. Silvia Bonet (GPM) va intervenir en nom del grup Socialista (SOC) durant el debat sobre “Renforcer le dialogue social en tant qu’instrument de stabilité et de réduction des inégalités sociales et econòmiques”, així com el debat sobre “Contestation pour des raisons formelles des pouvoirs non encore retifiés de la délégation parlementaire de la République slovaque”; essent els corresponents projectes de recomanacions aprovats per la majoria dels membres del ple.

Així mateix, en la seva qualitat de Vice-Presidenta de la Comissió “Questions sociales, de la santé et du développement durable” va exposar davant del ple els informes aprovats en Comissió sobre els debats “La comptabilité avec les droits de l’homme de l’arbitrage investisseur-Etat dans les acords internationnaux de protection des investissements” i “Les acords commerciaux de “nouvelle génération” et leurs implications pour les droits sociaux, la senté publique et le développement durable”.

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, els membres de la Delegació Andorrana del Consell d’Europa també han participat a les reunions de les Comissions de l’APCE de les que són titulars:

foto3

La Sra. Judith PALLARÉS (GPL) ha assistit a les audicions de la Sra. Lorraine COOK, responsable polític de l’equip de les migracions, de la població i de la diversitat a càrrec de la Convenció de les autoritats locals escoceses (COSLA); de la Sra. Nawel RAFIK-ELMIRINI, adjunt de l’alcalde de Estrasburg i a càrrec de les relacions europees, els drets internacionals i humans i del Sr. Farès NAHLAWI, refugiat sirià, organitzades per la Comissió “Des migrations, des refugiés et des persones déplacées” de l’APCE en base a l’informe sobre “Les migrations: une chance à saisir pour le développement européen”.

Alhora, també ha assistit al debat sobre l’informe ““Citoyen numèriques”: repenser le rôle de l’éducation” organitzat per la Comissió de la cultura, la ciència, de l’educació i dels mitjans de comunicació de l’APCE on han intervingut el Sr. Konstantin SCHELLER, agent des polítiques de la Comissió Europea i el Sr. Hans MARTENS, cap del programa de la ciutadania numèrica “European Schoolnet/Transformer l’éducation en Europe”.

foto5

La Sra. Patrícia RIBERAYGUA (GPD) ha presenciat, entre altres, una audició sobre el tema “les droits de l’homme dans le Caucase du Nord: quelles suites donner à la résolution 1738 (2010)” organitzada per la Comissió “Questions jurídiques et Droit de l’homme” de l’APCE on han intervingut el Sr. Bjørn ENGESLAND en representació del Comitè de Noruega de Helsinki; la Sra . Tanya LOKSHINA, directora del programa rus Human Rights i el Sr. Kirill KOROTEEV, advocat.

Tanmateix ha assistit al debat sobre l’informe “Livre blanc sur la surpopulation carcèrale” organitzat per la referida Comissió de l’APCE ans esmentada on ha participat el Sr. Mauro PALMA, Comissari per els drets dels detinguts i antic President del Comissió de la prevenció i la tortura (CPT) així com, el debat sobre l’informe “La Comptabilité avec les droits de l’homme de l’arbitrage investiseur-Etat dans les acords internationaux de protectionaint des investissements”, en el que el Sr. Geraint DAVIES a intervingut com a portaveu de la Comissió “Des qüestions sociales et du développement” de l’APCE.

La Sra. Silvia BONET (GPM) essent reelegida com a Vice-Presidenta de la Comissió “Questions sociales, de la santé et du développement durable”, va presidir en dues ocasions la sessió de la Comissió ans esmentada i va assistir, entre altres, en el marc dels treballs “les femmes dans l’espace public” a l’audició sobre “Briser le plafond de verre: le rôle des polítiques sur l’égalité de genre et sur la famille” organitzat per la Comissió “Sur l’égalité et la non-discrimination”, en el que ha intervingut la Sra. Paola PROFETA, Professora de finances publiques a la Universitat de Bocconi (Italia) i la Sra. Lella GOLFO, Presidenta de la fundació Marisa Bellisario (Italie) via vídeo conferència.

foto4

Finalment, el Sr. Carles JORDANA (GPD) ha assistit a la presentació de l’informe sobre “établissement des normes minimales pour les systèmes électoraux afin d’offrir les bases pour des élections libres et équitables” organitzada per la Comissió de “Questions polítiques et de la démocratie” de l’APCE i on va intervenir el Sr. Michael KRENNERICH, catedràtic dels drets humans i la política de drets humans de la Universitat de Erlangen-Nümberg (Alemanya) i el Sr. Gianni BUQUICCHIO, President de la Comissió Europea per la democràcia a través del dret.

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

http://assembly.coe.int/DefaultF.asp

Galeria d'imatges