Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa a la 145 Assemblea de la UIP

Una delegació del Consell General participa a la 145 Assemblea de la UIP

Kigali, 10 al 15 d'octubre del 2022

Una delegació del Consell General integrada per Berna Coma (GPD) i Ferran Costa (GPI) està participant a la 145a Assemblea de la Unió interparlamentària que va començar dilluns passat i finalitzarà demà dissabte 15 d'octubre a Kigali (Rwanda).

La UIP és una plataforma de diàleg i interacció a disposició dels parlaments que en són membres i és l’única organització integrada per parlaments nacionals de tot el món que afavoreix els contactes i el coneixement mutu, i promou la pau, l'estat de dret, la democràcia i el respecte dels drets humans.

Durant les reunions mantingudes fins a la data, la delegació andorrana ha intervingut al debat general dedicat als parlaments sensibles al gènere, ha participat en els debats i les votacions tingudes en els òrgans on és membre i ha participat al debat paritari que s'ha fet en el marc del Fòrum de dones parlamentàries. Allí es van explicar els motius i el contingut de la modificació introduïda al Reglament del Consell General, l'any 2019, gràcies a la qual, en cas d'embaràs, maternitat, malaltia greu o hospitalització que impedeixi desplaçar-se, els consellers generals poden votar, en les sessions del Ple, per procediments no presencials.

Aquesta tarda es preveu que s'aprovi la resolució sobre el punt d'urgència que condemna la invasió d'Ucraïna i l'annexió posterior de territori seu per part de la Federació Russa, i que tingui lloc una audició d'experts sobre els atacs i seguretat al ciberespai. La UIP va adoptar l'any 2015 una Resolució sobre la ciberguerra a través de la qual es demanava la conclusió d'una convenció internacional que tractés aquests tipus d'atacs.

Demà dissabte 15 d'octubre serà el darrer dia de reunions, amb, com a plat fort, l'aprovació de la resolució sobre el paper dels parlaments en favor del desenvolupament local i regional dels països receptors de grans fluxos de migració internacional.

 

Galeria d'imatges