Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa a la 137a Assemblea de la Unió Interparlamentària (UIP)

Una delegació del Consell General participa a la 137a Assemblea de la Unió Interparlamentària (UIP)

Sant Petersburg, 14-18 d'octubre.

Una delegació del Consell General encapçalada per la subsíndica general, Mònica Bonell, i formada pels consellers generals Maria Martisella (GPD), Jordi Gallardo (GPL) i Gerard Alís (GPM) participa aquests dies a la 137a Assemblea de la Unió Interparlamentària, que se celebra a la ciutat de Sant Petersburg (Federació Russa) del 14 al 18 d'octubre. El pluralisme cultural i la seva contribució a la pau i el desenvolupament sostenible centren la 137a Assemblea de la UIP, que ha reunit més de 2.000 delegats de tot el món.

Tal com s'ha assenyalat des de la mesa de l'Assemblea, a mesura que el món esdevé cada dia més interconnectat, les noves tecnologies i les migracions estan trencant antigues barreres culturals. En paral·lel, però, també s'ha vist un creixement de la xenofòbia i l'extremisme. És per aquest motiu que el debat d'aquests dies pretén posar en comú les experiències als diferents països amb relació a la diversitat i proposar accions parlamentàries per promoure el diàleg interètnic i interreligiós.

Altres qüestions que es tractaran aquests dies, en les diferents comissions que es reuneixen en paral·lel al debat general, són la prohibició de les armes nuclears, la ciberseguretat, la ciència i la recerca al servei de la salut i la implicació del sector privat en la implementació de les energies renovables. 

L'Assemblea servirà també per reafirmar el compromís dels Estats que formen part de la UIP amb la Declaració Universal de la Democràcia, de la qual se celebra aquest any el 20è aniversari.

Intervenció de la subsíndica general, Mònica Bonell Tuset, en el marc de la 137a Assemblea de la UIP (16 d'octubre 2017)

Declaració final de Sant Petersburg: Promoure el pluralisme cultural i la pau a través del diàleg interètnic i interreligiós.

Eleccions a la Presidència de la UIP

Durant la 137a Assemblea de la UIP, la senadora Gabriela Cuevas (Mèxic) ha estat elegida presidenta de la Unió Interparlamentària per al període 2017-2020. Com a part del seu pla de treball, Cuevas planteja consolidar la Unió Interparlamentària com l'organització de diplomàcia parlamentària més rellevant en termes de definició i desenvolupament d'una agenda global.

Galeria d'imatges