Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General inicia a Roma els tràmits per cursar la baixa de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània

Una delegació del Consell General inicia a Roma els tràmits per cursar la baixa de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània

Casa de la Vall, 19 de febrer del 2025
Logotip de l'Assemblea Parlamentària de la Mediterrània

Logotip de l'Assemblea Parlamentària de la Mediterrània

Descarrega l'imatge (mida original)

Aquest dijous i divendres, 20 i 21 de febrer, se celebra a Roma (Itàlia) la 19a sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM) que comptarà amb la participació d’una delegació del Consell General encapçalada per Pere Marsenyach i integrada per Meritxell Alcobé, Judith Casal i Marc Monteagudo.

En aquesta sessió plenària, la delegació andorrana té previst participar en una reunió del Bureau de l’APM per presentar oficialment la baixa com a membre de ple dret d’aquest organisme, tal com es va acordar en la Junta de Presidents del passat 9 de desembre del 2024.

D’aquesta manera s’iniciarà el compte enrere per abandonar l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània. Aquest procés que s’allargarà dos anys segons estableix el reglament de l’assemblea.

Pel que fa als punts de l’ordre del dia de la 19a sessió plenària, destaquen la renovació dels membres del Bureau, l’aprovació dels comptes i del pressupost per a l’exercici 2025-2026, i el debat i la votació de sis projectes de resolució sobre temes tan diversos com les amenaces terroristes, la seguretat de la regió mediterrània, el canvi climàtic i la desertificació, el dret a l’accés a aigua potable, i el tràfic d’éssers humans, entre altres.

Històric del Consell General a l’APM

  • El Consell General va esdevenir membre de ple dret de l’APM el 28 d’octubre del 2010.

  • Des de llavors sempre ha participat en els treballs i les resolucions adoptades en aquest fòrum parlamentari centrat a estimular el diàleg i la comprensió entre els estats de la regió Mediterrània i del Golf Pèrsic.

  • Des de la VI legislatura (2011-2015) s’ha qüestionat la participació en aquesta organització atès el poc impacte dels temes tractats en els afers interns andorrans.