Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació de la Comissió de Política Exterior participa a la 68a sessió plenària de la COSAC

Una delegació de la Comissió de Política Exterior participa a la 68a sessió plenària de la COSAC

Consell General, 16 de novembre del 2022

Aquesta setmana una delegació de la Comissió Legislativa de Política Exterior integrada per Carles Naudi (GPCC), com a membre de la majoria, i Judith Salazar (GPS), com a membre de l'oposició, ha participant en tant que membre observador a la 68a sessió plenària de la COSAC que ha organitzat el parlament de la República Txeca, país que ostenta la presidència de torn del Consell de la Unió Europea (UE).

La Conferència dels òrgans especialitzats en els afers comunitaris, coneguda com a COSAC per les seves sigles en francès, és la única plataforma interparlamentària explícitament mencionada en un Tractat de la UE (Protocol núm. 1 sobre el paper dels parlaments nacionals en el si de la UE del Tractat de Lisboa) que té com a objectiu, d'una banda, fomentar l'intercanvi d'informacions i bones pràctiques entre els parlaments nacionals dels estats membres de la UE i el Parlament europeu, i d'altra banda, ser un fòrum on expressar les posicions nacionals sobre temes d'actualitat d'interès comú i on adoptar suggeriments per fer arribar al Parlament europeu, al Consell de la UE o a la Comissió europea.

 

En el decurs de les reunions, s'han presentat els resultats de l'enquesta efectuada sobre:

  *   La implicació dels parlaments membres de la UE en la Conferència sobre el futur d'Europa i en el tractament donat a les proposicions sorgides d'aquesta.

  *   El grau de suport dels parlaments a les proposicions dels grups de treball de la COSAC sobre el paper dels parlaments nacionals en el si de la UE i sobre els valors de pertinència a la UE.

  *   La manera com els parlaments membres han debatut sobre l'agressió i la invasió russa contra Ucraïna.

 

A més a més, cinc han estat els temes sobre els quals s'han centrat els debats organitzats:

  1.  Les prioritats de la presidència txeca del Consell de la UE.

  2.  Els resultats de la Conferència sobre el futur de la UE.

  3.  L'autonomia estratègica de la UE.

  4.  La situació a Ucraïna.

  5.  I, la relació de la UE amb els estats dels Balcans occidentals i del partenariat oriental.

 

Es pot trobar el text de la Contribució de la COSAC i de les Conclusions de la 68a sessió plenària de la COSAC a:

https://parleu2022.cz/fr/un%2520%C3%A9v%C3%A9nement/lxviiie-session-pleniere-de-la-cosac-conference-des-commissions-parlementaires-pour-les-affaires-europeennes-des-parlements-de-lunion-europeenne-cosac/

 

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges