Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Tercera sessió del plenari de la 27a reunió anual de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE

Tercera sessió del plenari de la 27a reunió anual de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE

 

La prevenció i la lluita contra la violència de caràcter sexista ha estat l’últim punt addicional que ha examinat l’Assemblea Parlamentària en sessió plenària. La resolució demana als Estats participants de l'OSCE que adoptin una legislació d'acord amb les normes internacionals per combatre la violència i l'assetjament sexual i domèstic, inclòs l'assetjament laboral i l'abús d'autoritat. La resolució també recomana promoure una major participació de la dona en les institucions de seguretat, incloses les forces armades i de l'estat; forces de manteniment de la pau; serveis de control de fronteres; personal del campament migratori; òrgans de control i gestió estatals; òrgans de supervisió independents i sistemes de justícia. La resolució exhorta a l'OSCE, a lluitar contra l'assetjament sexual en el lloc de treball ja que la violència de gènere és un obstacle per a la plena participació de les dones en la vida pública.

 

Adoptades la totalitat de resolucions i punts addicionals (16) proposats, l’Assemblea va mantenir un intens debat entorn a la implementació dels compromisos de l'OSCE i el paper dels parlaments. Els estats han reflexionat  sobre el fet  que l'eficàcia de l'OSCE, a l’hora de garantir la seguretat i la cooperació, només es pot aconseguir amb el suport dels parlamentaris, que tenen un paper únic a l'hora d'adoptar i harmonitzar la legislació, supervisar l’activitat governamental  i compartir les millors pràctiques internacionals.

 

L’Assemblea ha reelegit al diputat georgià, Georges Tsereteli, com a President de l’Assemblea. Les Comissions també han escollit els seus Presidents. La Comissió d’Afers Polítics estarà encapçalada pel diputat Sofio Katsarava (Geòrgia), la Comissió d’Afers Econòmics estarà liderada per la diputada Nilza de Sena (Portugal) i la Comissió per la Democràcia i els Drets Humans ha escollit com a Presidenta a la diputada Margareta Kiener Nelsen (Suïssa).

 

L’Assemblea ha finalitzat amb l’adopció de la Declaració de Berlín on s’inclouen les tres resolucions proposades per cadascuna de les Comissions Generals, així com els 16 punts suplementaris proposats pels parlamentaris de les diferents delegacions.

 

Per més infromació: 

Berlin Declaration (FR)

http://www.oscepa.org/

 Galeria d'imatges