Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària del 14è Consell General dels Joves

Sessió plenària del 14è Consell General dels Joves

Els participants en el 14è Consell General dels Joves han aprovat les sis proposicions de llei presentades, després d'un intens debat a l'entorn de les diferents propostes. Els joves han tingut l'oportunitat de posar-se a la pell dels consellers generals i aprendre, a partir de l'experiència, els mecanismes de la democràcia parlamentària. Abans d'iniciar la sessió plenària, i com és de costum, s'havia lliurat el premi del Concurs de cartells.

L'hemicicle ha estat el lloc escollit aquest any per acollir el lliurament del premi del Concurs de cartells en el marc del 14è Consell General dels Joves que organitza el Consell General. El guanyador de l’ Ipad Air 2 ha estat Eric Breil Nadal alumne de 3ème F del Lycée Comte de Foix. Carles Cerqueda i Alba Castillo han estat els finalistes en aquesta edició.

Seguidament els joves consellers, asseguts ja als escons de l'hemicicle del nou edifici del Consell General, han seguit els protocols de les sessions ordinàries per debatre les sis proposicions de llei que s'han presentat.

La Proposició de llei qualificada per una mort digna ha estat la més debatuda i ha estat aprovada per 22 vots a favor, 5 vots en contra i 1 abstenció. El resultats finals de la resta de votacions són:

1- Examen i votació de la Proposició de llei per a l’augment del salari mínim.

22 vots a favor, 4 vots en contra i 2 abstencions

2- Examen i votació de la Proposició de llei del ciberbullying.

15 vots a favor, 3 vots en contra i 9 abstencions

3- Examen i votació de la Proposició de llei qualificada per una mort digna.

22 vots a favor, 5 vots en contra i 1 abstenció

4- Examen i votació de la Proposició de llei sobre la intolerància al gluten.

19 vots a favor, 6 vots en contra i 2 abstencions

5- Examen i votació de la Proposició de llei per autoritzar l'ús d'instruments musicals a la via pública.

15 vots a favor, 8 vots en contra i 4 abstencions

6- Examen i votació de la Proposició de llei qualificada per a la no-discriminació salarial per raó de sexe.

26 vots a favor, cap vot en contra i 2 abstencions

Les sis proposicions de llei aprovades ha estat entrades al registre del Consell General poc després de la sessió per ser analitzades.

El Consell dels Joves és un projecte del Consell General organitzat per la Comissió d'Educació, Recerca, Cultura i Esports en col·laboració amb el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. Hi participen les escoles dels tres sistemes educatius del país amb alumnes de 14 a 16 anys, 28 dels quals exerceixen de consellers generals joves i 10 són suplents.
 

Vídeo de la sessió plenària

 

foto002foto006foto005

Galeria d'imatges