Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM)

Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM)

Dubai, 10 de març del 20222

El 9 i 10 de març de 2022 ha tingut lloc a Dubai la sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM), fòrum parlamentari on els països veïns de la conca mediterrània seuen i milloren les respectives relacions per trobar els espais adequats per a la prevenció i resolució de conflictes en el marc del diàleg entre civilitzacions. Aquesta Assemblea es distingeix d’altres organitzacions internacionals, per tractar, per més que siguin d’ordre global, qüestions centrades estrictament en la regió de la mediterrània com ara la resolució de conflictes entre estats de la conca mediterrània, la seguretat en aquest àmbit geogràfic, o fomentar la Mediterrània com a important punt d’atracció turística.

La delegació del Consell General, encapçalada pel Sr. Raül Ferré Bonet (Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos) i integrada també pel Sr. Marc Magallón Font (Grup Parlamentari Liberal), ha participat en aquesta 16a sessió de l’APM on han assistit més de 120 membres provinents de 23 països i organitzacions regionals i internacionals representats.

Aquesta sessió de l’APM va debutar amb el discurs de benvinguda del president del Consell Federal Nacional dels Emirats Àrabs Units, Sr. Saqr Ghobash, i del president de l’APM, Sr. Gennaro Migliore així com, amb les paraules d’introducció a l’acte del secretari general de les Nacions Unides, Sr. António Guterres i del Director general de l’OMS, Sr. Tedros Adhamon Ghebreyesus. Seguidament, en el marc de les tres comissions permanents de l’APM, es van iniciar successivament els sis debats parlamentaris i votacions sobre els següents projectes de resolució presentats pels seus corresponents ponents:

« Les obstacles à l’éducation dans la région de l’APM. Bonnes pratiques en action » ;

« Reconstruire en mieux : reprise économique et réponses politiques à l’impact de la Covid-19 dans les régions euro-méditerranéennes et du Golfe en 2021 » ;

 « Les questions de sécurité dans la région de l’APM » ;

« La lutte contre l’évolution de la menace terroriste dans la région euro-méditerranéenne » ;

 « Un engagement méditerranéen en prévision de l’examen du Pacte mondial pour des migrations sûres, ordonnées et régulières » i,

 « Le changement climatique et la dégradation de l’environnement dans le bassin méditerranéen : la nécessité d’une action commune immédiate ».

 

Durant aquesta sessió, el secretari general de l’APM, Sr. Sergio Piazzi, ha presentat l’informe administratiu i financer de l’APM i ha respost a les preguntes que li han estat plantejades pels membres de les delegacions nacionals.

Tanmateix, va tenir lloc la signatura dels protocols d’entesa entre l’APM i les organitzacions associades, la presentació oficial de la nova web de l’APM i l’anunci de l’adhesió oficial a l’APM dels parlaments de Qatar i dels Emirats Àrabs. Finalment, es van anunciar els Premiats al certamen “Premis APM 2022”, per aquelles persones que s’han distingit per l’excel·lència en la consecució dels principis inspiradors de l’Assemblea.

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APM, podeu consultar l’enllaç següent:

https://www.pam.int/

Galeria d'imatges