Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària de l’APCE del 22 al 26 de gener a Estrasburg

Sessió plenària de l’APCE del 22 al 26 de gener a Estrasburg

Estrasburg, 22 de gener del 2024

La delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) participa en la sessió plenària d’hivern des d’aquest dilluns al migdia fins divendres, 26 de gener. En aquesta ocasió, han viatjat fins a Estrasburg (França) Berna Coma, presidenta de la delegació andorrana, Cerni Escalé i Susanna Vela.

Durant la sessió plenària està previst que s’analitzi a la situació al Pròxim Orient, especialment el conflicte que enfronta a Israel i Hamàs a la Franja de Gaza. També es debatrà entorn les acusacions de tortura sistemàtica als centres de detenció a Europa; i s'ha sol·licitat un debat d'urgència sobre la situació dels infants d'Ucraïna.

Entre altres temes que es tractaran al llarg d’aquesta sessió destaquen la globalització en temps de crisi i guerra; el paper de l'OCDE des de l'agressió de la Federació Russa contra Ucraïna; la migració i l'asil en campanya electoral; i la prevenció del maltractament infantil a Europa.

Berna Coma serà vicepresidenta de torn de l’APCE

La presidenta i titular de la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Berna Coma, serà una de les 19 vicepresidents de l’organisme al llarg del 2024. Aquestes vicepresidències són rotatòries i, en aquest cas, Coma serà escollida en encapçalar la delegació andorrana. Al llarg de la sessió plenària també s’escollirà el president de l’APCE.

 

Galeria d'imatges