Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Seminari virtual sobre cobertura sanitària universal (CSU) organitzat per la UIP

Seminari virtual sobre cobertura sanitària universal (CSU) organitzat per la UIP

Aquestes han estat algunes de les preguntes que s’han intentat respondre en el decurs de Seminari virtual sobre cobertura sanitària universal (CSU) que ha organitzat la UIP avui dimarts 17 de novembre al migdia i on el Consell General hi ha estat representat per la consellera general, Susanna Vela (GPS).

 

Des de l‘aprovació de la Resolució de la UIP sobre el paper dels parlamentaris per garantir el dret a la salut ¿quines accions concretes s’han fet a nivell parlamentari per assegurar la cobertura sanitària universal (CSU)?

Com ha impactat la COVID-19 en els sistemes de salut nacionals? 

Com ha afectat la pandèmia per COVID-19 en l’accés a la salut dels col·lectius més vulnerables?

De quina manera els sistemes de salut estan donant resposta a les necessitats generades per la COVID-19?

 

L’objectiu principal d’aquest seminari ha estat recollir les experiències dels Estats i avaluar els progressos aconseguits en matèria de CSU. A partir de les informacions recollides, el Grup consultiu sobre la salut de la UIP farà un informe sobre bones pràctiques i dificultats dels sistemes sanitaris durant la pandèmia per Covid-19.

Entre altres temes, els participants han ressaltat el paper rellevant i imprescindible que ha tingut l’atenció primària en la lluita contra la pandèmia, la dificultat de la població rural d’accedir a la salut durant aquesta i la necessitat de buscar solucions innovadores per donar resposta als casos de violència domèstica.

 

 

Galeria d'imatges