Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Seminari sobre el Codi de Conducta dels consellers generals

Seminari sobre el Codi de Conducta dels consellers generals

Casa de la Vall, 17 de maig del 2024

Antoni Bayona, jurista

Descarrega l'imatge (mida original)

El Codi de Conducta del consellers generals va ser aprovat el 22 de desembre del 2022. Un any i mig després de la seva entrada en vigor, els consellers i conselleres generals de l’actual legislatura l’han pogut comentar i analitzar amb Antoni Bayona Rocamora, jurista i professor de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra.

Bayona té una dilatada experiència en l’àmbit parlamentari, ha estat lletrat major del Parlament de Catalunya (2012-2018) i va participar en la redacció del Codi de Conducta de la cambra catalana. A més, també ha assessorat el Consell General en la redacció del Codi de Conducta dels consellers generals.

El seminari d’avui s’emmarca en la voluntat del Consell General de fer formacions periòdiques relatives a la conducta, el bon govern i la prevenció de possibles conflictes d’interessos, responent d’aquesta manera a les recomanacions del GRECO (Grup d’Estats contra la Corrupció), organisme depenent del Consell d’Europa.

La formació d’aquest divendres s’ha centrat principalment en aspectes ètics i del bon govern, estudiant i analitzant situacions en què es poden trobar els consellers generals que tot i ser legals, poden ser èticament reprovables.

Galeria d'imatges