Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació del síndic general, Sr. Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de la festa de Meritxell

Salutació del síndic general, Sr. Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de la festa de Meritxell


Cada 8 de setembre, cada festa de Meritxell, enceta també el calendari parlamentari i polític. En conjunt, la data ens convida a considerar la manera de tirar endavant els compromisos fixats, de manera especial en la celebració d’enguany, la primera de la VII legislatura.

 

Durant molts anys, aquesta data ha estat la que simbolitzava el poble d’Andorra, que es reunia, s’aplegava al voltant de l’antic santuari de Meritxell. Comptem ara amb una altra festa nacional, la de la Constitució. Tanmateix, avui, amb l’arquitectura escollida pel Consell General, que va contribuir a nova percepció del paisatge construït, el santuari està adquirint un caràcter més universal.

 

És aquest mateix caràcter que ha anat adoptant el país. Tenim per davant  reptes i canvis en la línia que, des de la segona meitat del segle xx, li ha permès el creixement i el desenvolupament, les condicions indispensables que ens han permès prosperar. I ho hem fet també en altres camps, ja del dinamisme, n’han sorgit responsabilitats, situacions diferents, un poble d’Andorra divers, unes relacions obertes, una presència al món i el que és més significatiu, el que fem cada dia, el que cadascú fa des del seu lloc i des de la seva posició personal. Perquè són els grans de sorra els que fan una platja.

 

La celebració de la festa segueix essent una necessitat per al poble d’Andorra. Prop de Meritxell o més lluny, el que importa és la relació que el poble d’Andorra és capaç de mantenir entre totes les persones que en formem part, que volem respectar aquesta terra, els paisatges que hem vist transformar-se però que mantenen la seva bellesa en la grandiositat de les valls, en els detalls més petits de tot allò que conforma el país, i en el que totes les persones donen perquè continuem essent un poble fort.

 

Molt bona festa de Meritxell.

 

 

Galeria d'imatges