Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació del síndic general amb motiu del dia de la Constitució.

Salutació del síndic general amb motiu del dia de la Constitució.


22 anys de Constitució

Durant vint-i-dos anys, la Constitució andorrana ha estat el marc de la nostra organització interna, la que ha orientat les normes jurídiques que ens regeixen però que de manera especial descriu de manera ben reveladora que és i com volem que sigui el nostre país.

Aquest aniversari coincideix amb el període immediat a la celebració de les eleccions generals i a les portes de la sessió constitutiva per al nou Consell General. Tenim doncs, l’honor, de presidir, amb la subsíndica general, aquesta darrera etapa fins a emprendre el nou projecte de la nova legislatura. Com a nova etapa que comença, l’hem d’enfocar de manera optimista perquè els reptes, que es mantenen alts i no ens deslliuren de preocupacions, siguin superats amb la participació de tothom.

Al llarg d’aquests anys, en la política andorrana s’han diversificat els punts de vista com evidencia la composició experimentada per l’arc parlamentari i les actuacions del Consell General en matèria legislativa, i en altres accions. Sempre, en aquestes dues dècades, ha quedat de manifest la centralitat del debat polític, a l’argumentació i a l’estudi del més convenient, com a via per arribar a l’entesa dels interessos de cada tendència representada, però amb un objectiu, el d’aconseguir el bé comú.

La festa de la Constitució és un exercici de la ciutadania, una expressió del sentit de col·lectivitat andorrana i que ha de portar el país envers un horitzó compartit i ben ampli. Des del Consell General, us convidem a celebrar-la, a participar dels actes que s’organitzen, a construir amb aquest símbol que és la festa nacional, aquest bé comú que només assolirem si anem tots plegats.

Bona festa de la Constitució per a tothom.