Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació del Síndic General amb motiu del 24è aniversari de la Constitució

Salutació del Síndic General amb motiu del 24è aniversari de la Constitució

14 de març de 2017

Hi ha dues dates al calendari que, per als andorrans, són plenes de significat: el 8 de setembre, que ens recorda d’on venim, i el 14 de ma que proclama, al món i a nosaltres mateixos, qui som i on volem anar. Amb l’aprovació de la Constitució, l’any 1993, els andorrans ens vam dotar de l’instrument que fixa les regles del joc per al desenvolupament de l’activitat en els àmbits institucional, polític, econòmic i social. I ho fa d’acord amb uns principis que inspiren l’acció de l’Estat: el respecte i la promoció de la llibertat, la igualtat, la justícia, la tolerància, la defensa dels drets humans i la dignitat de la persona.

A les portes de celebrar el 24è aniversari de la Constitució, el Consell General i el conjunt de les institucions públiques renovem el compromís amb la consecució d’aquests valors. Perquè el text constitucional ofereix el marc de convivènciaperò som els polítics i el conjunt de la ciutadania els que n’hem de saber aprofitar les potencialitats i transformar les paraules en una realitat tangible que ens sigui favorable i ens uneixi com a societat.

A ningú no se li escapa que hem viscut anys de crisi i de trasbals, durant els quals ens hem vist obligats a repensar-nos, individualment i col·lectiva. Durant segles l’equilibri ha estat senya de la nostra identitat. Avui més que mai, hem de ser capaços de trobar la justa mesura entre la tradició i una nova manera de fer, necessàriament oberta i transparent en un món que, en globalitzar-se, s’ha tornat més petit i proper. Això requereix, sobretot, generositat i una mirada que s’elevi per damunt del curt termini, cap a un horitzó que és el nostre i també el de les generacions a venir.

Els reptes que tenim al davant són importants, si volem que Andorra continuï oferintoportunitats de creixement als seus ciutadans i, molt especialment, als joves que tot just comencen a obrir-se camí. Per això, fidels a l’esperit de la Constitució i a la voluntat manifesta del poble andorrà, treballem per avançar plegats, sense deixar ningú enrere, cap a un futur de benestar i prosperitat. 

Molt bona festa de la Constitució per a tothom.

Galeria d'imatges