Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació del síndic general, Sr. Vicenç Mateu Zamora amb motiu de la festa de Meritxell

Salutació del síndic general, Sr. Vicenç Mateu Zamora amb motiu de la festa de Meritxell

 

La celebració de Meritxell marca tradicionalment l’inici del curs, el retorn a la normalitat després del parèntesi més o menys prolongat de l’estiu. Amb la perspectiva de reprendre la rutina, havent comès possiblement alguns excessos durant les vacances, arriba el moment de fer-se bons propòsits, sobretot en l’àmbit personal. També ens els podríem plantejar, coincidint amb la festa de la patrona, des d’una perspectiva més cívica: com podem contribuir cadascun de nosaltres, des de la feina o des dels diversos espais de participació ciutadana, a una Andorra millor, que sigui més sostenible, més solidària, més justa. Potser més creativa i innovadora. Tal volta més eficient i competitiva.

 

En qualsevol cas és indubtable que depèn de tots nosaltres, dels que som i dels que ens sentim andorrans, enfortir aquest projecte comú que és casa nostra, allà on creixem i on ens desenvolupem, el país que ens ha donat l’oportunitat de ser qui som i de somiar qui volem ser. Depèn de nosaltres, també, defensar Andorra i portar el seu nom amb orgull davant del món, com ho van fer fa poques setmanes els nostres esportistes olímpics, a qui vull agrair l’esforç, la perseverança i, molt especialment, que siguin un exemple de superació per a les generacions més joves.

 

Andorra ha demostrat amb escreix, al llarg d’una història més de set cops centenària, la voluntat i la capacitat de perviure malgrat unes circumstàncies que no sempre ens han estat favorables. Ens han calgut enginy, diplomàcia i treballar de valent. Per això, perquè no ha estat gens fàcil arribar fins aquí, sentim l’orgull que ens dóna el nostre passat, la responsabilitat amb el present, les esperances que projectem cap al futur.

 

Un dels béns més preuats que tenim és la cohesió social. El nostre és un petit gran país en el qual ens coneixem els uns als altres. Les distàncies aquí, físiques o d’altres tipus, són curtes. De la proximitat n’hem extret la nostra fortalesa, de la unió n’hem fet el nostre lema: virtus unita fortior. Una data assenyalada com la d’avui, dia de Meritxell, sapiguem aparcar les diferències supèrflues, siguem generosos i mirem endavant, traçant un camí de prosperitat futura per a tots.

 

Molt bona festa de Meritxell a tothom.

Galeria d'imatges