Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació de la síndica general, Sra. Roser Suñé Pascuet, amb motiu de la festa de Meritxell

Salutació de la síndica general, Sra. Roser Suñé Pascuet, amb motiu de la festa de Meritxell

7 de setembre del 2019

Benvolguts ciutadans d’Andorra,

 

És per a mi un plaer adreçar-vos aquesta salutació en el dia de la Verge de Meritxell com a testimoni del lligam de la institució que presideixo amb tots vosaltres. La data d’avui assenyala tradicionalment l’inici del curs polític i, amb ell, un període d’intensa activitat parlamentària perquè el marc normatiu acompanyi el progrés econòmic i social del Principat, respongui a les aspiracions dels seus ciutadans i dibuixi el millor futur per a tothom.

 

En nom de la Sindicatura i del Consell General vull expressar el compromís més sincer d’estrènyer els vincles de la institució parlamentària amb la ciutadania, reforçant els canals de comunicació i creant nous mecanismes per a una major transparència. Aquesta és, sens dubte, una demanda social que, al seu torn, ens porta a reflexionar sobre quin ha de ser el rol dels parlaments al segle XXI més enllà de la representativitat política. Perquè el diàleg amb els ciutadans ha de ser permanent i en igualtat de condicions, és a dir, compartint  la mateixa informació.

 

Però permeteu-me també unes paraules més personals, evocant aquella celebració de la meva infantesa on tots anàvem a Meritxell i després fèiem un dinar al camp, les colles compartíem espais i menjar, jocs i cançons. Era aquella Andorra dels anys 60, que rebia les primeres onades de turisme i començava a créixer, l’embrió d’aquesta Andorra del segle XXI que treballa per trobar el seu lloc en el món complex que l’envolta.

 

D’aquella mirada dels meus ulls d’infant, m’agradaria recuperar la confiança que teníem en nosaltres, la pregona certesa que amb el nostre esforç avançàvem cap unes condicions de vida millor i que tots aquells que llavors creixíem gaudiríem de grans oportunitats. Després, els anys van anar posant cada cosa al seu lloc, però globalment el país va avançar cap a unes fites de benestar social que garantien uns serveis bàsics per a tots nosaltres.

 

Voldria que avui recordéssim aquella energia, recuperéssim aquella confiança i creguéssim que podem continuar construint entre tots un futur ple d’esperança. Sabem que hem de treballar per un món sostenible, perquè els recursos són finits, per tant hem de compartir una filosofia de vida que ens permeti integrar aquesta reflexió.


Des de Casa de la Vall, us desitjo que gaudiu de la festa de Meritxell, la nostra patrona.

 

 

 

Galeria d'imatges