Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Roser Suñé ha estat elegida la primera Síndica General del Consell General

Roser Suñé ha estat elegida la primera Síndica General del Consell General

Sessió Constitutiva

Roser Suñé ha estat elegida avui Síndica General del Consell General, i es converteix així en la primera dona de la història que accedeix al càrrec. Meritxell Palmitjavila ha estat elegida la Subsíndica General. Els secretaris de la Sindicatura escollits han estat Ferran Costa i Susanna Vela. Les votacions han estat secretes i s'han fet introduint les paperetes a l'urna.

Suñé i Palmitjavila, han estat elegides en primera votació per majoria absoluta: 17 vots a favor. També hi han hagut 7 vots per a la candidatura formada per Rosa Gili i 4 vots en blanc.

Durant el discurs la Síndica General ha manifestat l’honor de ser la primera dona síndica de la nostra història i ha dedicat un record a les "dones que es van atrevir a desafiar la tradició i reivindicar la igualtat de drets polítics. Dones valentes, dones perseverants, que ens van obrir el camí cap al que hauria de ser la normalitat en una societat plenament democràtica".

Després de remarcar la pluralitat andorrana que enguany representa l’arc parlamentari, ha demanat que “el Consell General ha de ser els propers anys la seu del debat i la reflexió, convertint el diàleg en el principal instrument per assolir els consensos que Andorra necessita “. I ha afegit "els reptes als quals ens enfrontem són molts i de diferent naturalesa: reptes socials, d'identitat, i també reptes econòmics i de competitivitat".

Així mateix, ha tingut paraules per als qui l'han precedida en el càrrec, "reconeixent alhora la seva tasca i dedicació al capdavant del Consell General ".

 

 

 

Galeria d'imatges