Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Roger Padreny proposa la creació d’un “OSCE/OSCE-PA Youth Agreement” per connectar els joves amb el treball que els seus països fan dins aquestes organitzacions internacionals.

Roger Padreny proposa la creació d’un “OSCE/OSCE-PA Youth Agreement” per connectar els joves amb el treball que els seus països fan dins aquestes organitzacions internacionals.

Ferran Costa i Sandra Codina, membres de la Delegació del Consell General a l’OSCEPA també han participat en la reunió

El membre de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA, Roger Padreny, ha intervingut com a ponent en la reunió de seguiment de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE amb joves líders polítics emmarada dins la iniciativa “Call for action- Helsinki +50”.

Roger Padreny ha exposat que “l’OSCE/OSCE-PA Youth Agreement” ha de permetre incloure una llista de prioritats o mesures que la joventut consideri bàsiques per incloure dins l'agenda de les dues organitzacions pels pròxims anys. Mesures que, alhora, busquin incloure la perspectiva de joventut dins les polítiques públiques que es pretenguin tirar endavant.

El Conseller general ha explicat que es tracta d’un projecte que ha de permetre la participació dels joves que ostenten càrrecs institucionals o de representació, així com de la societat civil present en tots els estats membres del territori OSCE. Es tracta, doncs, d’un projecte horitzontal realitzat des de la joventut i per la joventut.

El membre de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA ha recordat que el Consell General va impulsar el proppassat 15 de juliol l’Acord de joventut d’Andorra, un acord consensuat i treballat amb les aportacions de la societat civil i tots els partits polítics representats al Parlament així com també de forces extra parlamentàries. 

La reunió d’avui és una continuació de la celebrada el proppassat 27 de maig, on el representant de la delegació del Consell General va proposar la creació d’un Fòrum de Joves parlamentaris dins de l’OSCE-PA així com la creació d’un “OSCE-PA Special representative on youth”. Ambdues propostes ja formen part de l’agenda de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE. En aquest sentit, la segona de les propostes ja s’ha materialitzat, així el passat mes d’agost es va nomenar la representant especial per a la Joventut de l’OSCE-PA, Sra. Farah Karimi. D’altra banda, durant la reunió d’avui s’ha anunciat la intenció de crear un Fòrum de joves parlamentaris. Una notícia que ha celebrat la delegació andorrana, la qual ha estat la principal impulsora d’aquesta iniciativa. En aquest sentit, Roger Padreny ha exposat la necessitat de que el futur Fòrum de Joves estigui integrat per joves parlamentaris membres del territori OSCE-PA i alhora, representants de la societat civil.

Per últim, Roger Padreny ha reiterat que per millorar la realitat de la joventut no només s’ha de fer des de les polítiques estatals sinó que també és necessària una acció multilateral per resoldre els problemes compartits entre els joves dels diversos països membres de l’OSCE-PA.

Els Consellers Generals membres de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA, Ferran Costa i Sandra Codina, també han participat a la reunió.

La reunió ha estat inaugurada per la Presidenta de l’OSCE-PA, Margareta Cederfelt i ha estat moderada per l’Ambaixador Lamberto Zannier, expert d’alt nivell de l’OSCE-PA.

 

 

Galeria d'imatges