Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Reunió extraordinària de Presidents de la COSAC

Reunió extraordinària de Presidents de la COSAC

Consell General, 16 de juny del 2020

Pere López Agràs, president de la CLPE (GPS) ha participat aquest matí (de 9 a 12 h) a la reunió extraordinària de Presidents de la COSAC-Conferència dels òrgans especialitzats en els afers de la UE dels parlaments dels Estats membres de la Unió Europea- que s’ha organitzat de manera virtual i que ha girat al voltant de 2 temes:

  • Resposta europea comuna a un brot de coronavirus i el seu impacte en l’àmbit financer plurianual 2021 – 2027.
  • Conferència sobre el futur d’Europa.

 

Pere López ha intervingut en el primer debat, el relatiu a la resposta europea comuna a un brot de coronavirus. D’una banda, ha posat en relleu, com han fet també altres participants, la importància del turisme per a la supervivència i la sostenibilitat econòmica de molts territoris i països, com és el cas d’Andorra, i ha ressaltat la importància que des de la UE, es portin a terme accions de promoció turística (ex. donant missatges de seguretat). D’altra banda, ha subratllat la necessitat de regles clares i comunes a Europa pel que fa la mobilitat de les persones. Actualment s’estan veient dins de la UE diferents polítiques quant a l’obertura de fronteres, de control de viatgers...i aquesta diversitat pot generar incerteses i reticències a l’hora de viatjar a altres països. Si bé la prioritat ha de continuar sent la seguretat i la salut de les persones, un cop aquestes assegurades, s’hauria d’actuar sent conscient de la importància del turisme per a molts territoris.

 

La COSAC  és la conferència parlamentària més antiga reconeguda en els tractats de la UE, que agrupa tant representants dels parlaments nacionals membres de la UE com representants del Parlament Europeu, i on a més de ser convidats els parlaments dels països candidats a adherir-se a la UE, poden ser convidats a participar, a iniciativa de la presidència de la UE de torn, altres parlaments nacionals tercers en qualitat d’observadors, especialistes o invitats especials.

Des del 2016 el Consell General, a través de la CLPE, participa com a observador a la COSAC Conferència, un fòrum parlamentari que, des de 1989, treballa per reforçar la legitimitat democràtica en el si de la UE, promoure un paper actiu dels parlaments nacionals en els processos de presa de decisions de la UE, i fomentar la cooperació entre els parlaments nacionals i el Parlament Europeu.

 

Enllaç del canal YouTube de la presidència croata des d’on s’emet la reunió extraordinària de Presidents de la COSAC que s’està celebrant avui dimarts 16 de juny de 9 a 12h.

https://www.youtube.com/channel/UCTYc8SOH_D5aOlU8E1V-nWA

 

Galeria d'imatges