Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Resultat de les votacions de la sessió ordinària del Consell General del 7 d'abril del 2022

Resultat de les votacions de la sessió ordinària del Consell General del 7 d'abril del 2022

Consell General, 7 d'abril del 2022

El Consell General en la seva sessió ordinària d'aquest dijous ha tractat cinc punts en l’ordre del dia. El debat s’ha iniciat amb l’examen i votació de la sol·licitud perquè el Consell General autoritzi la cessió, amb caràcter gratuït, indefinit i a precari de l’ús d’un terreny del Govern, a favor del Comú de Sant Julià de Lòria, per a ser utilitzat com a accés a la nova deixalleria comunal. Aquest punt ha estat aprovat per assentiment.

El punt número dos de l’ordre del dia relatiu a la Proposta d'aprovació de la ratificació del Conveni europeu per a la protecció dels animals de companyia ha estat aprovat sense cap objecció de la Cambra. 

El Procediment Contenciós Administratiu ha estat aprovat altrament amb el suport de tots els grups parlamentaris. L’objectiu del text ha estat actualitzar una legislació que fins ara era anterior a la Constitució que ordenava la legislació administrativa des de l’any 1989. La Llei s’estructura mitjançant l’ordenació consecutiva de les normes processals, de forma respectuosa amb el desenvolupament d’un procés contenciós administratiu.

El Projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada d'educació del 3 de setembre de 1993 i de la Llei 17/2018 d'ordenament del sistema educatiu andorrà, del 26 de juliol ha estat aprovat per un ampli consens de la Cambra. La  ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha defensat el text davant del Ple i durant les intervencions dels grups parlamentaris, Josep Pintat, en representació del grup parlamentari Terceravia + UL + Independents, Judith Salazar, del grup parlamentari Socialdemòcrata i Carles Enseñat, per part del grup parlamentari Demòcrata han anunciat que votarien a favor d’aquest Projecte de llei -text que no havia estat objecte de cap esmena.

L’últim punt de l’ordre del dia relatiu al Projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada d'immigració ha estat aprovat per majoria per 19 vots a favor (GPD, GPL, GPCC i GP Terceravia + UL + I) i 5 vots en contra (GPS). 


Galeria d'imatges