Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Resultat de les votacions de la sessió ordinària del 28 de novembre del 2019

Resultat de les votacions de la sessió ordinària del 28 de novembre del 2019

28 de novembre del 2019

El Consell General en la seva sessió ordinària d’aquest dijous ha examinat i votat la presa en consideració de la Proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum. La  iniciativa ha estat acceptada per 22 vots a favor dels grups parlamentaris Demòcrata, Liberal, Ciutadans Compromesos i Socialdemòcrata, mentre que el grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’ha abstingut. Per tant, la Proposició de llei seguirà el tràmit legislatiu previst pel reglament.

L’altre punt previst per examen i votació ha estat la Moció que demanava a Govern que encarregui als consells d’administració d’Andorra Telecom i FEDA l’estudi de l’impacte econòmic per reduir substancialment les tarifes d’electricitat amb menor potència i els paquets bàsics de telefonia i comunicacions i que acordi la seva rebaixa amb efecte d’1 de gener del 2020. Aquesta moció, presentada pels Srs. Pere López, Susanna Vela i Carles Sánchez, consellers generals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, ha estat transaccionada i aprovada per assentiment.

El punt número sis de l’ordre del dia corresponent al Projecte de llei de modificació de la Llei 14/2017, del 22 de juny, de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme també ha estat aprovat per assentiment.

L’esmena a la totalitat presentada pel Sr. Pere López, president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, al Projecte de llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments d’habitatge i per millorar el poder adquisitiu ha estat desestimada, per 5 vots a favor i 20 en contra, no havent-hi cap abstenció.

L’ordre del dia també ha inclòs el debat de l’informe anyal del Raonador del Ciutadà corresponent a l’any 2018 i l’elecció d’un membre de la Comissió Permanent per cobrir la vacant produïda entre els electes en col·legi parroquial. El candidat del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, el Sr. Joaquim Miró, ha estat elegit per unanimitat.

Així mateix, el Sr. Oliver Alis, candidat del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, ha estat elegit també per unanimitat membre suplent de la delegació del Consell General de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

 

 

Galeria d'imatges