Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General ret homenatge a Martí Salvans en la sessió extraordinària d'ahir 16 de juliol del 2015

El Consell General ret homenatge a Martí Salvans en la sessió extraordinària d'ahir 16 de juliol del 2015

El Consell General ha guardat aquest dijous un minut de silenci en homenatge al conseller general, Martí Salvans

Paraules del síndic general, en memòria del conseller general, Sr. Martí Salvans

Molt Il·lustres Consellers i Conselleres Generals,

Senyores i senyors,

Permeteu-me que, abans d’iniciar la sessió, us adreci unes breus paraules en memòria i reconeixement de Martí Salvans Abetlla, conseller general en actiu fins fa ben poc.

Tot just fa un mes, el Martí era encara enmig nostre, assegut en aquesta mateixa sala. Pocs pensàvem llavors que unes setmanes més tard no podria acompanyar-nos de nou, amb el seu tarannà reflexiu i tranquil.

De fet, particularment encara em sembla que el Martí ha d’entrar en qualsevol moment, o que potser ens està esperant en un racó d’aquest edifici amb tantes sales i passadissos, o potser millor encara, de la Casa de la Vall.

Potser estàs donant voltes a la teva propera intervenció, potser rumiant com poder preservar la memòria i el llegat històric per millor transmetre’l a les noves generacions. En qualsevol cas, -Martí-, si no arribem a creuar-te en aquest laberint, sabem que, malgrat tot, tu seràs sempre amb nosaltres. Ens consta que de forma atenta i alhora vigilant ens ajudaràs per que puguem complir com s’escau amb la nostra feina, sempre al servei dels andorrans.

És de justícia que avui aquí tinguem un moment d’especial record per qui complia amb escreix el que recomana la màxima sisena del Manual Digest: el Martí fou un conseller íntegre, discret i experimentat. Angel de pau, antes que atissador de foch, que pot encendrerse de una petita Centella.

Que el minut de silenci que farem seguidament sigui l’humil i digne homenatge del Consell General a un gran conseller general, a tot un senyor, a un bon home.

Moltes gràcies, Martí.

 

      

Resultats de les votacions

  •  1- Informe anyal del Raonador del Ciutadà corresponent a l'any 2014.
  •  2- Nomenament dels membres del Consell General que formaran part de la Comissió Tècnica prevista en la Disposició Transitòria Tercera de la Constitució del Principat d’Andorra a fi d’adoptar les disposicions necessàries per fer efectiu el traspàs definitiu del Servei d’Emissions del Copríncep Episcopal al Govern.

Aprovat per assentiment

  • 3- Examen i votació del Projecte de llei de modificació de la Llei 6/2015, del 15 de gener, del Fons de reserva de jubilació.

Aprovat per majoria: 16 vots a favor, 3 vots en contra i 8 abstencions

  • 4- Examen i votació del Projecte de llei qualificada de modificació de la Llei 9/2005, del 21 de febrer, qualificada del Codi penal.

Aprovat per majoria: 17 vots a favor, 8 vots en contra i 2 abstencions

  • 5- Examen i votació del Projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme, del 29 de desembre del 2000.

Aprovat per majoria: 19 vots a favor i 8 vots en contra

  • 6- Examen i votació del Projecte de llei de modificació de la Llei reguladora de l'actuació de les companyies d'assegurances, de l'11 de maig del 1989.

Aprovat per majoria: 19 vots a favor i 8 vots en contra

 

VÍDEO

Galeria d'imatges