Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Representació del Consell General en la sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM)

Representació del Consell General en la sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM)

Consell General, 4 de juny del 2021


El 3 i 4 de juny ha tingut lloc la sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM), fòrum parlamentari on els països veïns de la conca mediterrània seuen i milloren les respectives relacions per trobar els espais adequats per a la prevenció i resolució de conflictes en el marc del diàleg entre civilitzacions. Aquesta Assemblea es distingeix d’altres organitzacions internacionals, per tractar, per més que siguin d’ordre global, qüestions centrades estrictament en la regió de la mediterrània com ara la resolució de conflictes entre estats de la conca mediterrània, la seguretat en aquest àmbit geogràfic, o fomentar la Mediterrània com a important punt d’atracció turística.

Per primera vegada i degut a la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2, la sessió s’ha dut a terme de manera telemàtica, permetent així als seus membres connectar-se a distància. La delegació del Consell General, encapçalada pel Sr. Raül Ferré Bonet (Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos), i integrada per la  Sra. Berna Coma González (Grup Parlamentari Demòcrata), pel Sr. Jordi Font Mariné (Grup Parlamentari Socialdemòcrata) i pel Sr. Marc Magallón Font (Grup Parlamentari Liberal), ha participat en aquesta sessió de l’APM de manera telemàtica.

Aquesta sessió de l’APM va debutar amb el discurs de benvinguda del president de l’APM, Sr. Karim Darwish, i les paraules d’introducció a l’acte del director general de l’OMC-TBC, Sr. Ngozi Okonjo-Iweala així com, del Secretari General de Nacions Unides, Sr. António Guterres. Seguidament, en el marc de les tres comissions permanents de l’APM, es van iniciar successivament els sis debats parlamentaris sobre els següents informes presentats pels seus corresponents ponents:

« Combattre la violence domestique en Méditerranée: Opportunité globale pour un changement local» ;

« La protection des droits de l'homme dans un monde de plus en plus automatisé : l'intelligence artificielle, des opportunités pour les parlementaires » ;

 « Impact économique de la COVID-19 dans les régions euro-méditerranéennes et du Golfe en 2020 : une réponse politique pour une reprise efficace » ;

« Changements climatiques et environnementaux dans la région méditerranéenne : un appel urgent à la coopération » ;

 « Les défis relatifs à la sécurité qui affectent la région de l’APM » i,

 « Lutter contre l'évolution de la menace terroriste dans la région euro-méditerranéenne ».

 

Durant aquesta sessió, el secretari general de l’APM, Sr. Sergio Piazzi, ha presentat l’informe administratiu i financer de l’APM i ha respost a les preguntes que li han estat plantejades pels membres de les delegacions nacionals.

Tanmateix, va tenir lloc una reunió preparatòria del Fòrum de les dones parlamentaries de l’APM que tindrà lloc durant el proper mes de novembre així com, l’edició dels « Prix APM 2021 ». Finalment, es van anunciar els resultats de les eleccions virtuals dels membres del Bureau de l’APM i de la seva respectiva presidència, essent designat, per un mandat de dos anys, el Sr. Gennaro Migliore, membre de la secció d’Itàlia.


Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APM, podeu consultar l’enllaç següent:

https://www.pam.int/

Galeria d'imatges