Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Reforçar el multilateralisme, el diàleg i la transparència per encarar els reptes contra la seguretat i reforçar l’efectivitat de l’OSCE

Reforçar el multilateralisme, el diàleg i la transparència per encarar els reptes contra la seguretat i reforçar l’efectivitat de l’OSCE

Consell General, 25 de febrer del 2021

 

20a Sessió d’hivern de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE

La Sessió d’hivern de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE, que habitualment es reunia a Viena, ha celebrat la sessió inaugural amb una sessió virtual on hi ha participat 270 parlamentaris de més de 50 països. La delegació del Consell General que hi ha participat ha estat encapçalada per Ferran Costa (GPL), Roger Padreny (GPS), Alexandra Codina (GPD) i Joan Carles Camp (GP Terceravia + UL + Independents). 

La sessió ha estat inaugurada pel nou President de l’Assemblea Parlamentària, el parlamentari britànic, Peter Lord Bownes que ha manifestat el  compromís de l’OSCE-PA per denunciar la vulneració de drets i els atacs a la seguretat i ajudar als estats participants a enfortir els seus sistemes democràtics. Cal, ha dit, que l’OSCE sigui una organització més efectiva per fer front als nous desafiaments contra la seguretat que estan apareixent. 

A la sessió d’obertura també hi ha participat la ministra d’Afers Exteriors de Suècia, Ann Linde, país que  ostenta la presidència en exercici de l’OSCE. Linde ha insistit en continuar treballant per cooperar en el foment dels compromisos comuns. Les constants violacions contra el dret internacional, les noves amenaces transnacionals, el canvi climàtic, els ciberatacs o l’actual pandèmia obliguen, segons ha manifestat, a trobar solucions comunes a través del multilateralisme i una millor seguretat integral. També ha insistit en reforçar el paper de les dones a través d’una igualtat efectiva i real, el seu empoderament econòmic i la seva intervenció en la pacificació de conflictes. 

A la sessió d’obertura també ha intervingut la nova secretària general de l’OSCE governamental, Helga M. Schmid, i el president del Consell nacional austríac, Wolfgang Sobotka.

Després de la Sessió inaugural ha tingut lloc la reunió de la Comissió d’afers polítics i de seguretat, presidida per Richard Hudson (USA), on s’han presentat les línies generals que contindrà la resolució que aquesta comissió aprovarà durant la Sessió anual que tindrà lloc també de manera virtual el proper mes de juliol. 

La Sessió d’hivern es va iniciar dimecres amb la reunió de la Comissió Permanent on es van aprovar unes regles d’urgència que contemplen la possibilitat d’emetre el vot de manera telemàtica i la renovació de càrrecs en el cas de no poder celebrar-se de manera presencial la propera sessió anual que tindrà lloc el proper mes de juliol. En aquesta reunió hi va participar el cap de la Delegació del Consell General a l’Assemblea parlamentària de l’OSCE. 

Divendres finalitzarà la Sessió d’hivern amb les reunions de les Comissions d’Afers Econòmics i de Drets Humans. 

Galeria d'imatges