Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / ‘Xilema. Paraula i cant' de Perejaume al Consell General

‘Xilema. Paraula i cant' de Perejaume al Consell General


El vestíbul del Consell General ha acollit el concert-recital ‘Xilema. Paraula i cant', amb textos de Perejaume i acompanyat per la veu de la seva filla Neus Borrell i la guitarra de Miquel Joan Escuer. 

Perejaume ha llegit fragments d'algunes de les seves d’obres com Pagèsiques i Treure una marededéu a ballar i Neus Borrell ha interpretat versos de Verdaguer i de San Juan de la Cruz, entre altres.

La interpretació ha captivat al públic assistent amb la meravellosa fusió d’art, música i poesia.

Perejaume és un artista reconegut, plural i transgressor, excel·leix en camps diversos: poesia, prosa, assaig, escultura, pintura, activisme i continguts multimèdia... Recull les herències de tot l’art català del segle XX, especialment del surrealisme pictòric de Miró i del literari de Brossa o Foix.

 

Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957)

Artista i escriptor. Comença a exposar la seva obra pictòrica a mitjan anys setanta però aviat introdueix nous recursos expressius: textos, accions, fotografies i vídeos.

La natura és un eix temàtic recurrent de la seva obra perquè li obre la possibilitat d’interrogar-se sobre un ampli ventall de qüestions. Estableix un ric diàleg entre la representació de les coses i les coses en si mateixes, entre l’espai protegit del museu i el món que en queda fora. Trenca els artificis de la tradició artística per bastir un discurs poètic que l’aproxima a la terra. Aquesta línia creativa inclou la consideració de la llengua com una part consubstancial de les mateixes coses, d’aquí que Perejaume pugui traspassar amb comoditat la feble frontera entre la creació plàstica i literària.

Ha publicat diversos llibres d’assaig i de poesia, entre ells Oïsme, Obreda, Pagèsiques, Mareperlers i ovaladors, Treure una marededéu a ballar... Exposa regularment. Tres mostres significatives: Deixar de fer una exposició, MACBA, 1999; Ai Perejaume, si veies la munió d’obres que t’envolten, no en faries cap de nova!, La Pedrera, 2011, i Maniobra de Perejaume, MNAC, 2014. L’any 2005 rep el Premi Nacional d’Arts Visuals atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el 2006 el Premio de Artes Plásticas atorgat pel Ministeri de Cultura de l’Estat espanyol.

Galeria d'imatges