Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Rebuda simbòlica de la Flama del Canigó a la Casa de la Vall

Rebuda simbòlica de la Flama del Canigó a la Casa de la Vall

Consell General, 23 de juny del 2020

La crisi sanitària ha obligat enguany a rebre de la Flama del Canigó d’una forma excepcional. L’acte que s'ha celebrat a la plaça del Consell General, ha estat enormement simbòlic i ha permès als amants de la festa poder seguir la tradició.

La Flama, acompanyada de la Falla que ha girat sense cremar, romandrà dos dies encesa al Comú d’Andorra la Vella.

La Síndica General, Roser Suñé, durant la lectura del Manifest també ha posat enfasi a aquesta excepcionalitat.

Lectura del Manifest de Sant Joan 2020 a càrrec de la síndica general, Roser Suñé

Ens retrobem avui per rebre la flama del Canigó, en el mateix escenari de sempre, aquesta magnífica Casa de la Vall, però en unes circumstàncies que tots sabem  que són completament diferents a les previstes a l’inici d’any.

Quan des dels organitzadors de la celebració va arribar la petició de mantenir una part de l’acte, vam pensar que era altament simbòlic iniciar les activitats públiques després d’aquest període amb l’arribada d’aquesta flama que tantes coses simbolitza.

El dia 16 de març vam iniciar un període de confinament, de canvis en les nostres vides que encara perduren en alguns àmbits. Ja no vam poder celebrar el dia de la Constitució, vam treballar amb mesures estrictes de distanciament i ens van acostumar a veure’ns  les cares a les pantalles. Teníem l’esperança de continuar amb les nostres tasques habituals, però tot era diferent. Tot restava embolcallat d’un aire d’irrealitat que transformava les visions que fins aleshores teníem del nostre entorn.

Sens dubte, aquesta reflexió es pot aplicar a la festa de Sant Joan, la nit del foc. Voleu, i volem, que mantingui el seu esperit, i crec que ho aconseguirem, amb una fisonomia diferent però amb tota la seva càrrega de purificació per reiniciar-nos. El foc que també ens espanta en alguns moments per la seva pròpia vitalitat i força, aquí i avui és un element d’esperança, d’un demà on puguem retornar als nostres costums, també purificats i transformats. I com nosaltres, la festa retrobarà nous significats.

Permeteu-me que tingui un record per les persones que ens han deixat i les seves famílies, perquè han patit en la solitud a la qual ens ha obligat la pandèmia. Que la llum de Sant Joan aporti serenor a la seva memòria i ens ajudi a tots plegats a trobar el camí cap a nous horitzons.

Us agraeixo l’esforç que entre tots heu fet per mantenir la tradició, per ser capaços de continuar amb la il·lusió de sempre, fidels a l’ànima d’aquesta nit.

Que Sant Joan sigui festa un cop més i que el seu alè ens empenyi cap a la construcció d’un món millor.

 

Galeria d'imatges