Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Rebuda de la Flama del Canigó

Rebuda de la Flama del Canigó

Consell General, 23 de juny del 2021

Aquesta tarda la plaça del Consell General ha estat un any més el lloc de la rebuda a Andorra de la Flama del Canigó. La síndica general com ja és tradició, ha llegit el Manifest de Sant Joan i seguidament s'ha procedit a la distribució de la Flama del Canigó de totes les parròquies

Els Fallaires de les Valls d'Andorra, seguint el protocol sanitàri establert, han fet possible que enguany es fes rodar la falla del fallaire major. 


Lectura del Manifest de Sant Joan 2021 a càrrec de la síndica general, Roser Suñé.

Benvolgudes amigues i benvolguts amics,

Fa uns mesos quan pensava en aquesta nit delarevetlla de Sant Joan, nit del foc, em demanava en quina situació ens trobaríem, quina seria la dinàmica social que presidiria els nostres actes i com podríem celebrar la tradicional rebuda de la flama i la lectura del manifest compartida amb més gent que l’any passat, on encara vivíem moltes restriccions i era impossible retrobar-nos en aquesta plaça en un nombre significatiu.

Avui, aquí estem, encara amb limitacions, encara amb el regust de la dificultat que hem hagut de gestionar des del març del 2020 però amb la il·lusió d’un renaixement, de la recuperació d’unaquotidianitat que se’ns havia esvaït. Les vacunes, així com la col·laboració de totes les ciutadanes i tots els ciutadans, ens hi ha ajudat.Sou vosaltres amb el respecte de les consignes que heu contribuït d’una manera exemplar a superar els moments més complexos que hem travessat.

Encara hem d’esperar per poder rodar les falles pels carrers del centre històric, encara hem de ser curosos en ajuntar-nos molta gent, però si hi posem bona voluntatiunabona gestió podem reactivar una part de les nostres cites habituals, de l’agenda d’actes que puntegen cada any i que havien quedat congelats. La nit de Sant Joan torna a ser amb nosaltres i només per haver-ho aconseguit ja podem sentir un bri de satisfacció i d’esperança compartida davant el futur.

Ens alegrem de donar la benvinguda a la flama del Canigó, aquella que ens uneix amb els territoris veïns i ens fa partícips d’una mateixa tradició. Esperem que aquest foc compartit simbolitzi també un esforç conjunt per fer front als reptes als quals haurem de fer front en els propers mesos per poder sortir millor d’aquest daltabaixque hem viscut. Ho han dit moltes veus, però és bo repartir-ho, només si ajuntem els nostres esforçospodrem caminar per les noves vies que hem de transitar.

Avui que rodin les falles, que el foc ens acompanyi i que la revetlla de Sant Joan sigui una espurna d’esperança, una nit d’alegria compartida,ique sapiguem gaudir-ho amb tota la gent que ens envolta.

Feliç Sant Joan

Galeria d'imatges