Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Protegir els refugiats i els migrants de la COVID-19 per protegir una societat més àmplia

Protegir els refugiats i els migrants de la COVID-19 per protegir una societat més àmplia

Consell General, 27 de maig del 2020

El Consell General participa a la quarta conferència online organitzada per l’OSCEPA

La salut de les societats depèn de la salut de tots els seus membres, inclosos els més marginats i vulnerables com són les persones refugiades i els sol·licitants d’asil. Aquest va ser l’objecte de l’últim seminari online organitzat per l’Assemblea Parlamentària de l’OSCEPA i on hi va participar el Consell General representat pel conseller general,  Roger Padreny (GPS).

Sota el títol "Protegir els refugiats i els migrants contra la pandèmia: campaments i centres tancats en bloqueig", els participants van remarcar que els refugiats que viuen en campaments i centres de detenció tenen un risc més gran de contraure el virus. Per aquest motiu es va insistir en la importància de garantir l’accés a l’assistència sanitària adequada, a l’aigua neta, al sanejament i als serveis socials, independentment de l’estat jurídic de les persones.

El debat fou moderat per la presidenta interina del Comitè sobre les migracions de l'OSCE; Dunja Mijatovic, i hi van prendre part la Comissària dels Drets Humans del Consell d'Europa; Gianluca Rocco, el Cap de missió i coordinador de resposta regional de l'Oficina Internacional de Migracions a Grècia; Lord Alf Dubs (Regne Unit), membre del Comitè Ad-Hoc sobre Migracions.

Els participants van explorar les bones pràctiques per a mesures específiques que es poden implementar respecte a les categories vulnerables de migrants. Els parlamentaris i experts de la comunitat internacional de l'OSCE van discutir, en particular, de l'eficàcia i la base legal de la detenció administrativa de migrants en un context on no hi ha perspectives de retorn imminent i quines alternatives a la detenció es podrien implementar en les circumstàncies actuals.

Galeria d'imatges