Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Primera formació al Consell General del Centre de Formació al Llarg de la Vida

Primera formació al Consell General del Centre de Formació al Llarg de la Vida

Casa de la Vall, 30 de maig del 2024

La formació a la sala de compareixences

Descarrega l'imatge (mida original)

25 alumnes del Diploma en ciències humanes i socials del Centre de Formació al Llarg de la Vida han estat els primers, aquest dimecres al vespre, a fer una formació in situ al Consell General. En concret, han rebut la formació en institucions d’Andorra que ha impartit la professora Meritxell Isern a la sala de compareixences públiques.

La formació explica detalladament com s’estructuren les institucions del país, i en aquest cas, s’ha centrat en el funcionament del Consell General. Els alumnes han après quins són els mecanismes que regulen l’activitat parlamentària i, per exemple, han conegut de primera mà com s’estructura la sessió constitutiva del Consell General a l’inici de la legislatura i quins són els quòrums mínims per escollir el síndic general i la subsíndica general, que es trien conjuntament, i la resta de la Sindicatura.

Abans de la formació, els alumnes han estat rebuts per la subsíndica general, Sandra Codina, i la consellera general, Sílvia Riva, durant la visita guiada a la Casa de la Vall. Posteriorment, també s’hi ha sumat el conseller general Marc Magallon que ha acompanyat el grup en la visita al nou hemicicle.

La col·laboració amb el Centre de Formació al Llarg de la Vida s’emmarca en el projecte Consell Obert que vol apropar el Consell General i totes les seves activitats al conjunt de la ciutadania.

Galeria d'imatges