Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Presentació de dos estudis sobre l'abstenció coincidint amb el Dia Internacional de la Democràcia

Presentació de dos estudis sobre l'abstenció coincidint amb el Dia Internacional de la Democràcia

El vestíbul del Consell General ha acollit la presentació, en roda de premsa, del 'Recull estadístic sobre el cens electoral del Principat d'Andorra (2009-2015)' elaborat pel Departament d'Estadística del Govern d'Andorra, així com les primeres conclusions de l'estudi 'L'abstenció al Principat d'Andorra' que està realitzant el Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l'Institut d'Estudis Andorrans.

Les principals conclusions d'aquests estudis s'han fet públiques coincidint amb la celebració, el 15 de setembre, del Dia Internacional de la Democràcia. La subsíndica general, Mònica Bonell, ha explicat que "el Consell General ha considerat escaient aprofitar la celebració del Dia Internacional de la Democràcia per, d’una banda, facilitar informació inèdita sobre l’abstenció i, de l'altra, promoure la reflexió a l'entorn d'aquesta qüestió". En aquest sentit, el proper 20 de setembre, el professor de Ciència Política Albert Batlle oferirà una conferència al Consell General, sota el títol "L'abstenció electoral: un repte per a la democràcia?".

L'any 2007, l’Assemblea General de Nacions Unides va declarar el 15 de setembre com a Dia Internacional de la Democràcia i, des d’aleshores, el Consell General celebra aquesta diada. Enguany és el novè any que el Consell General commemora aquest dia i ho ha volgut fer tractant el tema de la participació electoral a Andorra.


 

 

Galeria d'imatges